van der Horst

Aleksei Dudukalo kijkt uit naar eerste testsessie met nieuwe Lada Granta

Zoals we reeds eerder meldden zal Aleksei Dudukalo in 2013 James Thompson vervoegen bij het LADA Sport Lukoil-team. Voor de 36-jarige inwoner van Moskou wordt de campagne met de LADA Granta reeds het derde seizoen in het wereldkampioenschap voor toerwagens na twee jaar met de Lukoil Racing Team’s SEAT León te hebben geracet.
  • Dreamdrive

De Russische hoofdstedeling liet zich aanvankelijk op heel wat fouten betrappen maar was het afgelopen jaar toch al geregeld in de top 10 terug te vinden. Zijn beste resultaat lukte Dudukalo in 2012 op de Slovakia Ring waar hij tweede eindigde achter zijn toenmalige teamgenoot Gabriele Tarquini.

Een echt nieuwe omgeving is LADA Sport voor de Rus niet aangezien hij dit jaar met steun van Lukoil in een LADA Kalina het Russische kampioenschap op ijs won.

Ik ben blij dat ik een verlengstuk aan mijn carrière in het WTCC kan breien, zeker nu ik voor een fabrieksteam kan rijden en bovendien in een Russische wagen. Ik hoop dat ik, tesamen met James (Thompson) de concurrentie het leven lastig kan maken en kijk halsreikend uit naar de eerste testsessie met de LADA Granta!” aldus Dudukalo.




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 14 december 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons