van der Horst

All-Inkl.Com zet WTCC-activiteiten in 2014 op laag pitje

Rob Huff - ALL-INKL.com Münnich Motorsport
Rob Huff - ALL-INKL.com Münnich Motorsport
Het nieuwe reglement dat volgend jaar in voege treedt biedt de WTCC-teams die dit jaar met BMW en SEAT onderweg zijn voor 2014 nog maar weinig perspectieven. Geen van beide merken heeft plannen om een wagen te bouwen die voldoet aan de nieuwe regelgeving die hogere snelheden en een spectaculairder outfit beoogt. Een eigen wagen ontwikkelen zonder steun van een constructeur is voor privéteams, uitzondering gemaakt voor RML, geen haalbare kaart. Uitwijken naar het ETCC is dus één mogelijkheid, deelname aan het B-kampioenschap zo dit er al komt, een andere.

f1a962421351cc35f7a666a222901a309564ba50.jpg
In het licht van deze evolutie heeft All-Inkl.Com Münnich, dat dit jaar drie SEAT Leon's inzet voor uittredend kampioen Rob Huff, Marc Basseng en teambaas René Munnich, beslist een streep te trekken onder zijn WTCC-activiteiten of voor 2014 toch minstens op een laag pitje te zetten.

Dat vernam het Duitse Motorsport Total.com van teammanager Marc Basseng. Basseng zelf zou naar verluidt andere horizonten opzoeken terwijl teambaas Rene Münnich zich mogelijk tot enkele Europese wedstrijden in het B-kampioenschap zou beperken. Autosport.be meldde eerder al dat de kans erg groot is dat Rob Huff volgend jaar naast James Thompson voor Lada gaat rijden. Het Duitse team zou evenwel slechts tijdelijk de handdoek in de WTCC-ring gooien en plant een mogelijke terugkeer in 2015 wanneer meer klantenwagens die aan de nieuwe specificaties voldoen in omloop zullen zijn.

Licht uit voor All-Inkl.Com?
Licht uit voor All-Inkl.Com?
All-Inkl.Com dat in 2012 zowel de rijderstitel als de teamkroon veroverde in FIA GT1, kende tot dusver geen gemakkelijk seizoen. Het team uit Sachsen kon voor zijn debuut bogen op de ervaring en snelheid van regerend kampioen Rob Huff maar al snel werd duidelijk dat de SEAT Leon niet langer competitief genoeg was. Huff sleepte niettemin op de Hungaroring een zege uit de brand en staat momenteel, mede dankzij een tweede en derde plaats, zevende geklasseerd. Marc Basseng staat 13de genoteerd, met een vierde plaats als beste resultaat. René Münnich zelf kwam tot dusver nog niet tot scoren.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 1 november 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons