van der Horst

American Festival: RedAnt Racing blijft niet op lauweren rusten

Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Enkele weken na een waanzinnig weekend, waarin de 992-titel in de 24H Series werd behaald en in de Porsche Carrera Cup Benelux drie keer werd gewonnen, staan de troepen van RedAnt Racing voor het slotweekend van het seizoen 2024. Ook dit wordt een bijzondere meeting voor RedAnt Racing, want de laatste races van de Porsche Carrera Cup worden op het thuiscircuit in Zolder afgewerkt.
  • Hamofa Performance
Dréke Janssen
Dréke Janssen
Dréke Janssen en rallywereldkampioen Kalle Rovanperä zullen in Limburg de kleuren van RedAnt Racing verdedigen. Bij de vorige meeting op de Oostenrijkse Red Bull Ring reed de Fin met overwicht naar de overwinning in de eerste race, terwijl Dréke Janssen in beide races de beste in de Rookie-klasse was.
 
“Eén van de hoogtepunten van het seizoen, inderdaad”, stelt team manager Marc Goossens. “Zeker omdat op hetzelfde moment de andere helft van het team in Barcelona de kroon op het werk zette, met de titel in de 992-klasse. Ik denk dat we gerust mogen stellen dat er al het hele seizoen een positieve vibe in het team heerst. Goed, we hebben onze moeilijke momenten gehad, maar we hebben altijd onze rug kunnen rechten.”
 
Bij RedAnt Racing is er echter nog geen sprake van uitbollen. “Neen, we mogen zeker niet op onze lauweren rusten”, vervolgt Goossens. “Bij de laatste Porsche-meeting in Zolder zal iedereen er helemaal voor gaan, en zullen we hard werken om op hetzelfde hoge niveau te blijven presteren.”
 
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
Zowel voor Rovanperä als voor Janssen is Circuit Zolder niet echt een vertrouwde omgeving. “Kalle heeft hier in het begin van het seizoen een shakedown gereden, dat is alles”, legt Goossens uit. “Maar op donderdag hebben we nog een uitgebreide testsessie, dus dat komt wel goed. Bovendien komt Kalle uit een weekend in de Italiaanse Porsche Carrera Cup, dus aan wedstrijdritme zal het hem niet ontbreken.”
 
“En Dréke wil uiteraard op zijn elan van de Red Bull Ring doorgaan”, gaat Goossens verder. “Daar heeft hij bevestigd dat hij al het hele seizoen progressie boekt, en nu begint hij er de vruchten van te plukken. Niet alleen in de Rookie-klasse, maar ook algemeen. Niet vergeten dat we na de eerste race in Oostenrijk met beide rijders op het algemene podium stonden.”
 
“Ook in Zolder mikken we op uitstekende resultaten”, besluit Goossens. “We hebben ons degelijk voorbereid, er is geen clash met een ander kampioenschap, we kunnen ons dus helemaal op dit slotweekend toeleggen. Dit is onze thuisrace, en we willen het seizoen in schoonheid afsluiten.”
 
De laatste twee races van de Porsche Carrera Cup Benelux worden op zaterdag (16u) en zondag (12u25) verreden. Uiteraard kan u die nergens beter beleven dan in Zolder zelf, maar wie er niet kan bij zijn kan de races ook volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van het kampioenschap.

Persbericht Racemail Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op woensdag 9 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons