van der Horst

Maak kennis met Ethan Nobels

Ethan Nobels
Ethan Nobels
Soms gebeurt het dat onze redactie bij het doorspitten van artikels wereldwijd onverwachts op een Belg stuit die in het buitenland zijn eerste stappen zet in de autosport. Dit jaar gaan we zelfs helemaal naar Brazilië, waar Ethan Nobels bezig is aan zijn debuutseizoen in het Braziliaanse Formule 4-kampioenschap. Na vijf raceweekends heeft de vijftienjarige al drie overwinningen en een poleposition achter zijn naam staan. Hoog tijd om kennis te maken met deze veelbelovende jonge rijder.
Aurelia Nobels
Aurelia Nobels
Als de naam Nobels u bekend in de oren klinkt, helpen we u graag even verder. Ethan Nobels is de jongere broer van Aurélia Nobels, de Belgische die momenteel uitkomt in de F1 Academy. Haar verhaal is bekend dankzij Rising Stars on Track. Aurélia werd geboren in de Verenigde Staten en verhuisde met haar familie naar Brazilië, waar ze haar eerste stappen in de autosport zette. Ethan volgt nu hetzelfde pad. Dit seizoen debuteert hij in het Braziliaanse F4-kampioenschap, waar hij in zijn eerste jaar al veel indruk maakte bij Cavaleiro Sports.

Ethan Nobels - Cavaleiro Sports
Ethan Nobels - Cavaleiro Sports
Afgelopen weekend reed hij zijn vijfde raceweekend in Buenos Aires. Voor hij naar Argentinië afreisde, had hij al twee overwinningen behaald, waaronder één tijdens het openingsweekend in Velo Città en één bij de tweede race in Goiânia en verzamelde hij daarnaast nog verschillende ereplaatsen. In Buenos Aires verging het hem zelfs nog beter: hij pakte eerst de pole en zette die om naar zijn derde overwinning van het seizoen. Met zijn indrukwekkende prestaties staat de jongeman met Brusselse roots voorlopig op een derde plek in het klassement. Er staan nog drie raceweekends op het programma – twee in november en één in december – en ze zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van het kampioenschap, al is de verslaggeving wel in het Portugees.

Foto's: F4 Brazilian Championship - FIA



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op woensdag 9 oktober 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons