van der Horst

Andrea Barlesi wil zijn carrière herlanceren via de Franse Porsche Cup

Andrea Barlesi
Andrea Barlesi
Na twee seizoenen ILMC gaf de Italiaanse Belg Andrea Barlesi in 2012 een nieuwe wending aan zijn carrière door te kiezen voor het WTCC . Na twee races met een Seat van SUNRED Engineering was het budget echter op en Barlesi verdween van het toneel, voor goed leek het wel. Dit jaar tracht de jonge piloot zijn carrière terug op rails te krijgen en start in de Franse Porsche Matmut Carrera Cup.
  • De Swert Opticiens
Andrea Barlesi - WTCC 2012
Andrea Barlesi - WTCC 2012
Het verhaal begon nochtans mooi, Andrea Barlesi behaalde in 2010 de titel in de Formula Le Mans en een mooie toekomst leek voor hem weggelegd in de endurance racerij. Dat werd bevestigd toen de jonge Belg het jaar daarop uitkwam in zowel het ILMC met een Pescarolo van het OAK Racing als in de Blancpain Endurance Series op een Lamborghini Gallardo van Gulf Racing. Toen er zich voor 2012 geen mooie opportuniteit meer aanbood bij de Prototypes koos Barlesi om over te stappen op toerismewagens en ging aan de slag bij SUNRED Engineering. Na twee catastrofaal verlopen races en geconfronteerd met budgetproblemen besloot hij het hier bij te laten en verdween van het toneel.

Dit jaar duikt Barlesi terug op en nu in de Franse Porsche Matmut Carrera Cup, waar hij aan de slag gaat bij Nourry Compétition. Dit team is al verscheidene jaren actief in de Cup en kan buigen op heel wat ervaring met de Porsche. De ambities die Barlesi koestert liggen dan ook hoog, hij mikt op niets minder dan enkele overwinningen van bij zijn eerste seizoen. Dankzij mooie resultaten hoopt de Belg zich in de kijker te rijden bij Porsche en zo te integreren in de het Scolarship-programma van de Duitse constructeur.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons