van der Horst

Auto GP wagen ondergaat upgrade voor aankomend seizoen

De nieuwe bolide voor de Auto GP voor 2013
De nieuwe bolide voor de Auto GP voor 2013
De organisatoren van het Auto GP kampioenschap brachten de eerste beelden naar buiten van hoe de wagen er dit seizoen gaat uitzien, nadat hij enkele aanpassingen ondergaat om de prestaties nog te verhogen. De bedoeling is om de bolide qua prestaties op het niveau van de GP2- en World Series by Renault 3.5 wagens te brengen.
  • Prospeed Competition
De gekende ingenieur Enrique Scalabroni, vorige eeuw als ontwerper nog werkzaam in de F1 bij Ferrari en Williams, nam de wagen onder handen en kwam met een heel pakket aan verbeteringen op de proppen die de eenzitter nog spectaculairder en sneller moeten maken. De topsnelheid gaat omhoog, terwijl de downforce toch toeneemt en de carrosserie krijgt nog een agressiever voorkomen en dat alles tegen een naar eigen zeggen competitieve prijs. Reed een aangepaste versie van de 2012 wagen in december op het circuit van Barcelona al 1.2 seconden sneller dan het oorspronkelijke design, dan zou de nieuwste versie het gat tot 2 seconden moeten vergroten.
 
Voorzien van een evenwichtige kalender en met mooie en snelle wagens op de grid, stevent de Auto GP af op een mooi seizoen. Dat is trouwens de rijders niet ontgaan, want enkele gekende piloten verbonden hun naam al met het kampioenschap. Zo tekenden Formule 3 winnaars Kimiya Sato (Duits F3), Andrea Roda (Italiaans F3 en Euro Series) en Italiaans F3 kampioen Riccardo Agostini al een contrac met teams uit het kampioenschap. De jonge Agostini gaat in zee met het Nederlandse MP Motorsport dat verleden jaar succesvol debuteerde in de serie.

Foto: Auto GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons