van der Horst

Bamboo Engineering last sabbatjaar in - afscheid van James Nash

Bamboo Engineering Chevrolet Cruze
Bamboo Engineering Chevrolet Cruze
Nadat eerder deze week bekend raakte dat beide Bamboo Engineering-rijders James Nash en Alex MacDowall dit jaar andere horizonten opzoeken, kondigde het Britse team vandaag aan dat het een sabbatjaar inlast. Bedoeling is om in 2015 in optimale omstandigheden naar het WTCC terug te keren. Bamboo-baas Richard Coleman stelde dat het team niet het nodige budget had gevonden om voorin mee te kunnen strijden maar reeds actief aan een come back werkt.
James Nash - Chevrolet Cruze
James Nash - Chevrolet Cruze
Bamboo Engineering had zich eind september  nochtans als eerste kandidaat gesteld voor twee van de zes door RML te ontwerpen Chevrolet Cruze's, maar een al te lange radiostilte voorspelde niet veel goeds. Wie dan wel de beide 'vrijgekomen' Chevrolet's zal runnen is vooralsnog niet bekend al doet het gerucht de ronde dat mogelijk All-inkl.com Münnich Motorsport zich hiervoor kandidaat stelt. Tenzij RML het voorlopig bij vier Cruze's houdt en WTCC-baas François Ribeiro op twee Ford's van Mike Earle rekent om bij de seizoenstart in Marrakech op 16 TC 1-wagens uit te komen zoals hij recent bevestigde. Eerder schreven Campos Racing (voor Dusan Borkovic en Hugo Valente) en ROAL Motorsport (voor Tom Coronel en Tom Chilton) reeds twee RML-Cruze's in.

James Nash
James Nash
Nash' vertrek is een aderlating voor het toerwagenkampioenschap waarin de Brit afgelopen seizoen hoge ogen gooide. Via overwinningen op de Salzburgring en in Porto won Nash de Yokohama Trophy en eindigde hij derde in de algemene eindstand na lang uitzicht op de vice-titel te hebben gehad. Zoals u elders op deze site kon lezen opteert de 28-jarige Nash thans voor de Blancpain Endurance Series, waar hij in de Pro Cup met Christopher Mies en Frank Stippler team zal vormen op één van de WRT-Audi's.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 27 februari 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons