van der Horst

Belcar: Petronas-Barwell Racing met Verbergt / Van Hooydonk derde in kampioenschap

AMR Petronas-Barwell Motorsport behaalde dit weekend op Circuit Zolder een vijfde plaats in de tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship. Na de derde plek van Tim Verbergt en Jeffrey Van Hooydonk in de openingsrace van het seizoen vinden we beide Aston Martin rijders nu op derde plaats in het kampioenschap. “Een heel mooi resultaat, zeker als we weten dat we nu naar Spa-Francorchamps trekken, waar onze wagen beter tot zijn recht komt”, aldus Chris Needell teammanager van AMR Petronas-Barwell Motorsport.

Kwalificaties

Het weekend begon behoorlijk voor het Brusselse team, met een vierde tijd tijdens de dubbele kwalificatiesessie op zaterdag. “Maar we hebben wel hard moeten werken om die plek, op minder dan een seconde van de pole-positie te behalen”, aldus Tim verbergt. “De juiste set-up vinden is geen sinecure, maar wel van zeer groot belang in een enorm competitief veld als dat van de Belcar 2011. Bovendien zullen we het weekend zonder tractiecontrole moeten afwerken, wat ook geen cadeau is. Anderzijds is de vierde plek voor ons een enorme genoegdoening. Je moet weten dat van alle GT3’s die hier vandaag op de startgrid staan, de Aston Martin DBRS9 de oudste is. Alle andere wagens zijn heel wat recenter. Onze prestatie is dan ook een opsteker en motiveert ons om hard aan dit driejarig project van AMR Petronas-Barwell Motorsport verder te werken, want volgend seizoen beschikken wij dan over de nieuwste Aston Martin Vantage GT3.”

Wedstrijd

De tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship was er één van 125 minuten en ging van start voor volle tribunes en onder een heerlijke vroege zomerzon. “Er zijn dit weekend 25.000 toeschouwers naar Zolder afgezakt en de wedstrijd wordt op Sporza, VT4, RTBF, RTL en EXQI Sport geheel of gedeeltelijk uitgezonden”, legt Jeffrey Van Hooydonk uit. “Dat is een belangrijk signaal, met name dat autosport in ons land nog steeds zeer populair is bij het grote publiek en dat het een perfect platform is voor de marketingdoeleinden van bedrijven.”

De wedstrijd zelf startte net voor drieën en Jeffrey Van Hooydonk reed een bijzonder sterke stint en behield uitzicht op een plek in de top-3. “Tijdens de rijderswissel liep het wel even fout, want de dranktoevoer van Tim raakte los en mijn teamgenoot moest zijn rijbeurt van 45 minuten zonder vocht afwerken, wat in een cockpit waar het vlotjes 60° en meer wordt, geen pretje is. Tim had het dus niet onder de markt, maar bleef wel de wagens voor ons in het vizier houden. Ik heb dan de laatste minuten van de race afgewerkt en de vijfde plaats veilig gesteld, een plek die onze derde plek in het kampioenschap handhaaft. Ik kijk nu echt uit naar Spa-Francorchamps op 18 juni, want de wagen is goed en op de snelle omloop in de Ardennen, kunnen we nog beter uit de hoek komen. Afspraak daar met alles fans van AMR Petronas-Barwell Motorsport.”



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zaterdag 7 januari 2012.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons