van der Horst

Belcar Spa: Petronas-Barwell Racing halverwege het seizoen tweede in het kampioenschap

AMR Petronas-Barwell Motorsport behaalde dit weekend op Spa-Francorchamps na een moeilijke wedstrijd een achtste plaats in de derde wedstrijd van het Belcar Endurance Championship.
Door een samenspel van pech en fouten van de directe tegenstrevers staan Tim Verbergt en Jeffrey Van Hooydonk in hun Aston Martin DBRS9, ondanks de achtste plek, nu op tweede plaats in het kampioenschap. “Dat hadden we nooit verwacht, we zijn bijzonder blij met die positie, maar zonder de pech van deze race tijdens de eerste pitstop, hadden we nog dichter bij de leiders in het kampioenschap kunnen staan. En dus is die vaststelling wel frustrerend”, aldus Chris Needell, teammanager van AMR Petronas-Barwell Motorsport.

Kwalificaties

Jeffery van Hooydonk: “We missen goed 1 à 2 seconden per ronde tegenover de allernieuwste GT3’s, maar dat weten we. Daardoor is het moeilijk om tijdens de kwalificaties echt helemaal vooraan te eindigen in de kwalificaties. Bovendien startten er dit weekend in Spa heel wat gastteams die de 24 Uur van Spa komen voorbereiden. Zij beschikken ook over de nieuwste generatie GT3’s en de rest van het verhaal kennen we. We eindigden 11de, maar tijdens een 3-uursrace is dat geen echt doorslaggevende factor.”

Wedstrijd

De regenbuien vielen net voor, halverwege en bij de finish van de race en dat was zonder meer de bepalende factor in de derde manche van het Belcar Endurance Championship. De Barwell Aston Martin vertrok op regenbanden en dook onmiddellijk de pitlane in voor droogweerbanden.

Voor de Barwell Aston van Van Hooydonk-Verbergt verliep die bandenwissel echter dramatisch: “Anthony Kumpen heeft ons wielpistool aangereden toen hij wegreed na zijn bandenwissel en tevens een darm meegenomen die onze benzinetoren bijna omver trok. We hebben een drama maar net kunnen vermijden”, aldus Tim Verbergt, die bijna drie minuten verloor en uiteindelijk als achtste over de finish kwam. “Zonder die goed drie minuten verlies, komen we uit op de vijfde of zesde plaats, wat heel wat extra punten betekent. Ik vind het jammer, maar dat zijn de koersfeiten en anderzijds vertrekken we met een tweede plaats op zak uit Francorchamps, wie had dat kunnen denken voor het seizoen.”



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Nationaal op zondag 19 juni 2011.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons