van der Horst

Belgian F4 Championship: Mathieu Molle: "Pas na Zandvoort begon ik in de titel te geloven"

Mathieu Molle
Mathieu Molle
Terwijl we al de twee voornaamste simracing kampioenen aan het woord gehad hebben, kenden we nog twee kampioenen in het Belgian F4 Championship. Te beginnen met Mathieu Molle, uitkomend voor Auriga Racing en die de titel in de Am-klasse won na toch wel een stevige strijd met de heren van KGL Sim Racing Kenny Liebert en Julien Agneessens. We vonden het dan ook niet meer dan logisch om ook deze kampioen aan de tand te voelen over zijn ervaringen in het kampioenschap.
Eerst en vooral, proficiat met de winst van de titel in de Am-klasse. Had je voor het kampioenschap verwacht om deze te winnen?

Absoluut niet. Mijn voornaamste doel was om de races te beëindigen zonder betrokken te geraken bij incidenten. Pas na Zandvoort na mijn tweede overwinning, had ik vrij veel punten en begon ik wel te geloven dat ik het kampioenschap kon winnen, tenminste als ik geen gekke dingen zou doen.

Wat vond je van de competitie binnen de klasse in het kampioenschap. Voor mij leek die toch zeer gebalanceerd, maar wat is jouw mening hierover?

Dat klopt, het voelde inderdaad vrij gebalanceerd uit. Toegegeven ik voelde wel dat sommige van de lagere gerangschikte Pro's even goed in onze klasse konden uitkomen om zo de kwantiteit en de kwalitieit van het deelnemersveld nog meer op te krikken. Eens de sessies door elkaar geschud waren, zag je overal meer gevechten verschijnen. Maar op zich blijf ik wel van mening dat de balans goed zat.

We kregen twee verschillende formats tijdens het seizoen. Welke kon jou het meest bekoren?

Wanneer alle piloten die er waren in het begin van het seizoen, het format waar de Pro's en Am's gesplitst waren, zouden gebleven zijn dan zou dit eerste format beter gewerkt hebben. Maar toen het seizoen op zijn einde liep en de helft van de deelnemers hun kat stuurde, voelde de grid wel een beetje aan de lege kant. Dan had ikzelf liever het gemengde format gehad.

Hoe lang doe jij al aan simracing? Gezien de Am's vooral gericht waren op nieuwelingen.

Ik rij iets meer dan een jaar op iRacing, maar voordien had ik al een aantal jaar ervaring op Gran Turismo.

Tot slot, als dit kampioenschap terug opnieuw georganiseerd zou worden, zou je terug meedoen?

Absoluut! Ik heb me geamuseerd en ik hoop dat ze dan ook de regen implementeren tijdens de races.

Foto: Simon Heck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op dinsdag 23 juli 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons