van der Horst

Bevestigd: Mehdi Bennani met vierde, door Proteam gerunde Honda Civic in 2014

Mehdi Bennani
Mehdi Bennani
Zoals Autosport.be eerder reeds meldde zal Mehdi Bennani volgend seizoen wel degelijk de vierde Honda Civic WTCC bemannen. Zoals voorspeld wordt de wagen ingezet door het Italiaanse Proteam Racing waarvoor de Marokkaan dit seizoen in het WTCC uitkomt.
  • Dreamdrive
cc9fd1b15136c3ff3615719e6386517204c2c6b5.jpg
Honda Racing bevestigde vandaag het nieuws dat niemand anders dan Mehdi Bennani volgend seizoen de Honda-kleuren zal verdedigen aan het stuur van een door Proteam ingezette nieuwe Honda Civic; de wagen zal uiteraard voldoen aan het nieuwe reglement dat in 2014 in voege treedt.


William De Braekeleer
William De Braekeleer
“Al van toen Honda WTCC ging rijden was het onze bedoeling het kampioenschap te gaan steunen door privéteams de kans te geven met onze wagens te rijden. Vanwege  de nieuwe technische regelgeving anno 2014  zijn wagens die aan het nieuwe reglement voldoen uiteraard zeer welkom in de serie en een vierde Civic klaarstomen voor een klantenteam strookte  dan ook volkomen met onze filosofie. We zijn bovendien  erg opgetogen dat we tot een overeenkomst kwamen met een ervaren en succesrijk team als Proteam en kijken uit naar de prestaties van Mehdi aan het stuur van de Civic" aldus William De Braekeleer, Motorsport Manager bij Honda Motor Europe.

Het Italiaase Proteam van teambaas Valmiro Presenzini wordt dus het tweede Honda-klantenteam na het Hongaarse Zengö Motorsport dat volgend jaar een nieuwe Honda inzet voor Norbert Michelisz. Met de officiële, door JAS Motorsport gerunde wagens van Tiago Monteiro en Gabriele Tarquini staat de teller bij de Japanse constructeur dus op vier.

Proteam zoekt na 10 jaar BMW nieuwe horizonten op
Proteam zoekt na 10 jaar BMW nieuwe horizonten op
“Na tien jaar klant te zijn geweest bij BMW zijn we erg opgetogen en vereerd voortaan deel uit te maken van de Honda Racing-familie. We hebben er alle vertrouwen in dat Mehdi indruk zal maken aan het stuur van de nieuwe Civic" aldus Presenzini. Ook Bennani zelf is "opgetogen een nieuwe stap voorwaarts in mijn carrière te kunnen zetten en één van de meest competitieve wagens toevertrouwd te krijgen. Dit seizoen heb ik reeds bewezen tot wat ik in staat ben door mee te strijden voor de ereplaatsen. Ik eindigde reeds drie keer tweede en lukte tot dusver vier overwinningen in de Yokohama Trophy" aldus de Marokkaan.

Oud F.3.5- en F3000-rijder Mehdi Bennani debuteerde in 2009 in het WTCC in Marrakech met een SEAT Leon 2.0 TFSI van Exagon Engineering. In 2010 ging hij voor Wiechers-Sport rijden met een BMW 320si; hij eindigde toen twintigste algemeen en vijfde in de stand voor privé-rijders. De samenwerking  met Proteam dateert van 2011; dat jaar eindigde hij met een BMW zestiende algemeen en werd zevende privé-rijder.
In 2012 stuurde de in eigen land erg populaire Bennani, gesproten uit een racende vader én moeder, de blauw-witte BMW 320 TC naar een tiende plaats algemeen. Momenteel staat de man uit Fez twaalfde in het algemeen klassement en vierde in de Yokohama Trophy.

Foto's: Hans van Onsem
 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 26 oktober 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons