van der Horst

Circuit Zolder back on track! - Nieuw initiatief eert piloten

Circuit Zolder
Circuit Zolder
De autosport ontwaakt uit zijn winterslaap op Circuit Zolder, want morgen 7 maart worden de eerste officiële testritten verreden op de Limburgse omloop. De organisatie gaat van deze gelegenheid gebruik maken om een nieuw initiatief de wereld in te sturen.
Veel details zijn er nog niet bekend, maar vast staat dat Circuit Zolder zijn piloten wil eren. Thierry Deflandre, Algemeen Directeur, legt uit: “Na enkele uitdagende jaren hebben de piloten duidelijk opnieuw hun weg gevonden naar de autosport in het algemeen en Circuit Zolder in het bijzonder. Zij zijn dan ook de helden van het circuit. En daarom verdienen ze het ook om extra in the picture te worden gezet.” Morgen meer nieuws.

Een en ander kadert in de goede resultaten die de vzw Circuit Zolder kon voorleggen voor het boekjaar 2012. Thierry Deflandre: “We blijven niet op onze lauweren rusten. De winst die we gemaakt hebben, geeft ons ruimte om de helden van Circuit Zolder te eren. De gesprekken met de sponsors zijn trouwens in volle voorbereiding. We rekenen alleszins op een breed maatschappelijk draagvlak. De aandacht verschuift immers van de wagens naar de piloten - de helden - en we brengen vooral een positief verhaal.”

Tijdens de eerste officiële testritten op Circuit Zolder kan u trouwens al enkele helden aan het werk zien. Nu donderdag verkennen Anthony Kumpen en Enzo Ide immers hun eerste meters op de Limburgse omloop achter het stuur van hun R8 van het Duitse Phoenix Audi. Een sneak preview dus op de FIA GT Series die tijdens het weekend van 20-21 april op Circuit Zolder wordt verreden.

Tekst & foto: Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 6 maart 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons