van der Horst

Clio Cup China Series: Opnieuw walk-over en leiderspositie voor Naomi Schiff

Naomi Schiff - Renault Clio China Series
Naomi Schiff - Renault Clio China Series
Afgelopen weekend werd op Sepang International Circuit de derde en vierde wedstrijd verreden van Clio Cup China Races. Nadat de 19-jarige Noami Schiff reeds het eerste raceweekend domineerde, werd ze opnieuw uitgenodigd om ook het tweede weekend de Chinezen te vergezellen in de plaatselijke Clio Cup.
Naomi Schiff
Naomi Schiff
De bevallige Antwerpse met Zuid-Afrikaanse roots realiseerde reeds eerder in Zhuhai de pole en winst in beide races, maar een jumpstart in de eerste reeks leverde haar 30 strafseconden op en ze werd verwezen naar de zevende stek. De tweede race pakte ze opnieuw de zege en ditmaal mocht ze wel plaatsnemen op het hoogste ereschotje.

Afgelopen weekend stonden dus de derde en vierde manche op het menu van de Clio Cup China Series  en de LePlan GT Wines-pilote maakte opnieuw haar opwachting. Net als tijdens het openingsweekend in Zhuhai, was het opnieuw een walk over van Naomi Schiff.

Naomi Schiff - Reanult Clio China Series
Naomi Schiff - Reanult Clio China Series
Na twee poles, telkens voor een van haar grootste belagers Eric Lo, won Schiff ook autoritair beide races voor diezelfde Eric Lo. Naomi, die de kleuren verdedigt van LePlan GT Wines, zette daarenboven nog tweemaal de snelste rondetijd op de tabellen. Op de 30 strafseconden tijdens de eerste race van het kampioenschap na, is Naomi dus ongeslagen in de Clio Cup China Series en pakt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Foto's: Naomi Schiff



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op zondag 11 mei 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons