van der Horst

De snelste grasmaaier ter wereld op de Eau Rouge in Spa!

Tiago Monteiro
Tiago Monteiro
De 109 pk krachtige Honda maaimonster ‘Mean Mower’ werd begin april door Guinness World Records officieel erkend als de snelste grasmaaier ter wereld. De krachtige grasmachine, die tot 200 km/u kan oplopen, heeft met een gewicht van 200 kg niet eens 4 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken. Het was voormalig Formule 1 piloot en huidig WTCC-rijder bij het Castrol Honda Racing Team Tiago Monteiro, die het genoegen kreeg om op het circuit van Spa Francorchamps achter het stuur te gaan zitten van deze ‘Mean Mower’.
  • St. Paul

41a0c6f5d0135d8c1cc98585cdb128727dff0ce4.jpg
Vóór het serieuze werk op het circuit, beleefde Tiago Monteiro veel plezier aan het maaien van een deel van het gazon langs de parking van het circuit. Nadien reed hij het circuit op. Geen makkelijke opgave!
“Het was heel moeilijk om te besturen. Ik heb met veel soorten wagens, formulewagens en GT door de Eau Rouge gescheurd, maar een grasmachine, dat was duidelijk de eerste keer, maar zeker niet de gemakkelijkste” aldus Monteiro

Om aan 130 km/u door de beruchte Raidillon bocht te razen op nat wegdek is er zeker een flinke dosis concentratie nodig om het maaibeest, dat over een 1000CC motor beschikt, onder controle te houden. Tiago Monteiro vertelde dat het een fantastische en unieke ervaring was en hij kon al niet wachten om terug te komen naar Spa Francorchamps in het weekend van 22 juni, maar dan wel aan boord van zijn Civic WTCC.

 

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 25 april 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons