van der Horst

DeltaWing Racing Cars bevestigt ontwikkeling bolide met gesloten cockpit

DeltaWing Racing Cars - DeltaWing Coupé Elan
DeltaWing Racing Cars - DeltaWing Coupé Elan
Nadat DeltaWing Racing Cars vorige week een opvallend nieuwe kleurenstelling aan de wereld toonde, bevestigt het team vandaag de geruchten dat het werkt aan een nieuwe variant van de imposante proto. Het is de intentie dat het uiteindelijke model zal beantwoorden aan de LMP1-reglementering voor 2014, waardoor de bolide zal kunnen deelnemen aan het FIA World Endurance Championship inclusief Le Mans.
  • De Swert Opticiens
Dit weekend zal de DeltaWing LM12 Elan deelnemen aan de 12 Hours of Sebring, maar tegelijkertijd zal er reeds een toonzaalmodel van de gesloten versie van het prototype aan het publiek voorgesteld worden. De bolide zou dit jaar nog zijn racedebuut moeten kennen, onder meer de ALMS wedstrijd op Laguna Seca in mei wordt als kandidaat genoemd. Elan zou ook werken aan een nieuwe krachtbron voor de vernieuwde DeltaWing en Don Panoz gaf te kennen zelfs podiums te beogen aan het einde van het seizoen.

Nissan Deltawing
Nissan Deltawing
Een coupé-versie van de bolide zou, in theorie, veiliger moeten zijn voor de rijder. Hachelijke situaties, bijvoorbeeld zoals vorig seizoen bij Petit Le Mans, zouden hiermee vermeden moeten gaan worden. Onder de koepel verandert er overigens nog meer. Zo zou de rijder ditmaal in het midden van de wagen, in tegenstelling tot aan de rechterkant in de huidige DeltaWing, moeten zitten.

Foto's: Georges De Coster & DeltaWing Racing Cars



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 14 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons