van der Horst

Dr. Ian Roberts aangesteld als F1-dokter

Mercedes-Benz C 63 AMG Estate Official F1™ Medical Car
Mercedes-Benz C 63 AMG Estate Official F1™ Medical Car
Dr. Ian Roberts is aangesteld als het nieuwe medische gezicht voor de Formule 1 tijdens het seizoen 2013, dat maakte de internationale automobielfederatie FIA vandaag bekend. Roberts volgt Gary Hartstein op wiens contract eind vorig jaar niet werd verlengd. Hartstein reed van zijn kant jarenlang rond met de in september overleden Professor Sid en was naderhand ook zijn opvolger. Roberts zal toezien op de werking van het medische team op en rond het asfaltlint, in nauwe samenwerking met zijn directe overste, professor Jean-Charles Piette.
Roberts werd door zijn voorganger Hartstein geprezen als een zeer goede dokter en een ervaren leider. "Passend dat op de vooravond van de herdenking van Sid (Watkins nvdr.) iemand wordt aangeduid die het kruin van de Britse motorsport vertegenwoordigt", voegde de Luikenaar er nog aan toe.

Roberts is vooral gekend in Groot-Brittannië als het hoofd van de medische dienst op de omloop van Silverstone. In die functie was de man jarenlang tevens hoofd van de medische dienst tijdens de Grote Prijs van Groot-Brittannië en daarnaast zetelt hij in verschillende adviesraden.

Foto: Daimler



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 18 januari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons