van der Horst

Eerste drie Corvette's probleemloos uit verdwijngat gehaald

Optakeling Chevrolet Corvette ZR-1 "Blue Devil"
Optakeling Chevrolet Corvette ZR-1 "Blue Devil"
Half februari trof een grondverzakking het National Corvette Museum in Kentucky en daarbij raakten tal van historisch belangrijke Corvette's beschadigd. GM kondigde eerder reeds aan te zullen helpen bij het restaureren van de waardevolle bolides en nu meldt het merk dat de eerste drie Corvette's zonder al te grote problemen bovengehaald zijn. Ook de schade lijkt tot nu toe mee te vallen, al houdt men wel het hart vast voor het bovenhalen van de resterende vijf bolides gezien deze onder het puin bedolven liggen.
  • Powercars
8c64719a2db7cdb518f313ae4780d8501d9b73b6.jpg
De eerste Corvette die terug naar boven getakeld werd, was de Chevrolet Corvette ZR-1 "Blue Devil" uit 2009. Ondanks een val van meer dan tien meter, verkeerde de bolide in opmerkelijk goede staat. "Aan de buitenkant zijn koolstofvezel carrosseriedelen beschadigd, zit er een barst in de voorruit en er is wat lakschade. Onderhuids is de ergste beschadiging een scheur in de olieleiding van de 6.2-liter LS9 V-8 krachtbron. Wanneer die gemaakt wordt, zou je met de ZR-1 naar Detroit kunnen rijden. Er is nog veel herstelwerk te verrichten, maar de auto het museum uit zien rijden was een fantastisch gezicht", aldus John Spencer, manufacturing integration manager van Corvette.

4771fd9d15bb81dc5a82ae758716fc6edb109ad9.jpg
De 40th anniversary Corvette uit 1993 was de tweede wagen die werd getakeld, maar deze had opvallend meer schade. "De 40th Anniversary ziet er slechter uit dan hij in werkelijkheid is," zei Spencer. "Nagenoeg alle plaatwerkdelen en de ruiten zullen moeten worden vervangen, maar het chassis en de wielophanging schijnen intact te zijn en ook de besturing functioneert nog steeds. Hij is zeker te herstellen." Ook bij de derde Corvette, een exemplaar uit 1962, leek de schade mee te vallen, al moest die wagen wel rechtopstaand getakeld worden, nadat deze met de achterkant naar benden in het verdwijngat
was gevallen. GM verwacht dat het nog minstens 2 maanden zal duren alvorens de resterende wagens bovengehaald zullen zijn.

Foto's: GM



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op dinsdag 11 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons