van der Horst

Euro V8 Series: Hockenheim: Zege en titel voor Francesco Sini

Sini versus Kostka
Sini versus Kostka
De Euro V8 Series seizoen eindigde dit weekend met een race op het circuit van Hockenheim. Francesco Sini nam met zijn Chevrolet Camaro kort na de start de leiding in handen en behield die tot het einde van de race. Het werd zelfs een dubbel voor Solaris Motorsport want teamgenoot Giovanni Berton bracht de Chevrolet Lumina als tweede over de streep. Tomas Kostka (Audi RS5) die voor de laatste race de puntenstand nog aanvoerde finishte op de vierde plaats, maar kon daarmee niet verhinderen dat de titel naar Sini ging.
  • De Swert Opticiens
Giovanni Berton was het beste weg bij de start en hij ging de eerste bocht in als leider voor Sini en Kostka die van op de pole startte, maar terugviel naar positie drie. In de volgende bocht ging Sini over Berton welke snel daarna ook de Audi van Kostka moest voor laten. Kostka probeerde dan aansluiting te krijgen bij Sini, waarin hij ook slaagde maar er voorbijgaan lukte niet. Een crash waarbij verschillende wagens werden uitgeschakeld  bracht de safety car naar buiten, tijdens de neutralisatie moest Nicola Baldan, die nog kans maakte op de titel, zijn Mercedes C63 AMG aan de kant zetten waarna de titelstrijd zich reduceerde tot een duel tussen Sini en Kostka.

Francesco Sini
Francesco Sini
Bij de herstart van de race kwam Sini goed weg, maar Kostka verloor een plaats aan Berton, de Tsjech had problemen met een blokkerende remmen waarna hij bij het missen van een bocht op één ronde van het einde een lekke band opliep en twee plaatsen verloor. Sini won de race en pakte de titel met één punt voorsprong op Kostka. Slechts vijf wagens bereikten de meet met na Sini enkel nog Berton, Romanini, Kostka en Leonardo Baccarelli. De Euro V8 Series die in de plaats kwamen van de Superstars Series heeft zijn transitiejaar overleeft en zou zich nu onder de hoede van een nieuwe promotor verder moeten ontwikkelen onder de nieuwe naam van Super Touring Series. Voor volgend jaar komt er een nieuw sportief reglement, worden er meer races verreden en nieuwe wagens en teams zouden hun opwachting moeten maken.

Euro V8 Series; Uitslag Hockenheim:

1. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) 14 ronden
2. Giovanni Berton (Solaris Motorsport Chevrolet Lumina) +1.266
3. Diego Romanini (Caal Racing Mercedes C63 AMG) +7.333
4. Tomas Kostka (Audi Sports Italia Audi RS5) +29.566
5. Leonardo Baccarelli (Caal Racing Mercedes C63 AMG) +2:24.27

Eindstand kampioenschap:
1. Francesco Sini – 169 punten ; 2. Tomas Kostka – 168 punten; 3. Nicola Baldan – 147 punten; 4. Niccolò Mercatali – 109 punten; 5. Max Mugelli – 107 punten

Foto's EuroV8Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 7 oktober 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons