van der Horst

Eurosport lanceert WTCC Asia Trophy

WTCC Asia Trophy
WTCC Asia Trophy
Steeds meer rijders met Aziatische roots wagen zich in de loop van het seizoen aan een of meerdere WTCC-deelnames in het Verre Oosten. In 2012 waren er dat in totaal dertien, verdeeld over de drie Aziatische meetings. Eurosport Event wil op die trend inspelen en lanceert daartoe de WTCC Asia Trophy. Trophy-winnaar wordt de Aziatische rijder die na afloop van de manches in Suzuka, Shanghai en Macau het best presteerde.
WTCC Asia Trophy
WTCC Asia Trophy
"We noteren in Azië inderdaad een groeiende interesse in het WTCC; deze trend is ingegeven door het feit dat we steeds meer oudere WTCC-wagens terugvinden in nationale toerwagenkampioenschappen in o.m. Macau, Hong Kong en China" licht WTCC General Manager Marcello Lotti het initiatief toe.

"Om deze deelnemers extra te motiveren  roepen we deze Trophy in het leven die ter gelegenheid van de prijzenceremonie in Macau zal worden uitgereikt. Bovendien onderhandelen we momenteel met potentiële sponsors over een prijzenpot." aldus Lotti nog.

De Trophy wordt voorbehouden aan Aziatische rijders die op een race-to-race-basis aantreden. De acht best geklasseerden in elk van de zes wedstrijden scoren 10, 8, 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt. Wie punten weet te scoren in het algemeen WTCC-klassement ziet zijn Trophy-puntenoogst met evenveel punten verhoogd.

Foto's: FIA WTCC en Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 25 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons