van der Horst

EuroV8Series: Brno: Tomas Kostka en Francesco Sini winnen ieder een race

Francesco Sini - Chevrolet Camaro
Francesco Sini - Chevrolet Camaro
De EuroV8Series deden vorig weekend het circuit van Brno in Tsjechië aan voor de vierde manche van het jaar. Thuisrijder Tomas Kostka wou zijn fans niet ontgoochelen en won vrij makkelijk de eerste race. De Tsjech kon zijn presttie echter niet herhalen in de tweede wedstrijd, een mechanisch defect op zijn Audi dwong hem tot opgave. De overwinning in die tweede race was voor Francesco Sini en zijn spectaculaire Camaro. Nicola Baldan (Mercedes C63 AMG Coupé) eindigde tweemaal op het podium en komt aan de leiding in het kampioenschap voor Nicola Baldan.
Tomas Kostka - Audi RS5
Tomas Kostka - Audi RS5
Tomas Kostka nam van bij de start het voortouw, reed gestaag weg van de rest van het veld en liet Sini en Baldan  duelleren voor de tweede plaats. In die volgorde kwamen zij ook over de streep. Daarachter vochten de drie BMW’s van Team BMW Dinamic het onder elkaar uit voor de vierde plaats die uiteindelijk naar Maurizio Coppi ging, voor teamgenoten Max Mugelli en Niccolò Mercatali. Ermanno Dionisio (Audi RS5) eindigde als zesde en won de Gentlemen klasse.

Start race 2
Start race 2
Door de omgekeerde startopstelling kon Diego Romanini (Mercedes AMG C63) van op de pole vertrekken, maar hij kon de leiding niet lang behouden, al snel moest hij het onderspit delven tegenover Baldan en Sini. In de zesde ronde ging Sini voorbij Baldan en de Mercedes rijder had geen andere optie dan de Chevrolet te laten gaan. Kostka vond ook al snel aansluiting met de top, maar raakte zijn teamgenoot Dionisio en viel terug, wat later gaf de Tsjech op met technische problemen. De Drie Team
Nicola Baldan - Mercedes C63 AMG Coupé
Nicola Baldan - Mercedes C63 AMG Coupé
BMW Dinamic rijders vochten opnieuw een onderling duel uit, maar nu voor de derde plaats, ditmaal was het Mugelli die het haalde voor Mercatali en Copetti. Achter de Mercedes van Romanini pakte de Lexus ISF van Giovanni Lavaggi de achtste plaats. De Serie gaat nu de zomervakantie in en de volgende manche staat gepland op 20 en 21 september op de Sachsenring.



EuroV8Stars, Brno, uitslag race 1:

1. Tomas Kostka (Audi Sport Italia Audi RS5) 13 ronden
2. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) +3.457
3. Nicola Baldan (R.R.T. Mercedes C63 AMG Coupé) +4.167
4. Maurizio Copetti (Team BMW Dinamic BMW M3) +6.670
5. Max Mugelli  (Team BMW Dinamic BMW M3) +7.443

EuroV8Stars, Brno, uitslag race 2:

1. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) 13 ronden
2. Nicola Baldan (R.R.T. Mercedes C63 AMG Coupé) +4.234
3. Max Mugelli  (Team BMW Dinamic BMW M3) +7.240
4. Niccolò Mercatali (Team BMW Dinamic BMW M3) +11.748
5. Maurizio Copetti (Team BMW Dinamic BMW M3) +11.938

Foto's: EuroV8Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 juni 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons