van der Horst

FIA bestraft Red Bull en Aston Martin

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Red Bull Racing en Aston Martin overtraden vorig jaar de regels die de FIA had opgelegd betreffende de kostenbeperking. Red Bull zou het maximum toegelaten bedrag overschreden hebben terwijl Aston Martin zich schuldig zou gemaakt hebben aan procedurefouten bij het inbrengen van hun kosten. Beide teams kennen nu hun straf.
  • Hamofa Performance
Christian Horner
Christian Horner
Red Bull Racing zou in 2021 het toegelaten maximum te spenderen bedrag overschreden hebben met 1,8 miljoen pond. De FIA verklaarde echter dat Red Bull Racing niet te kwader trouw gehandeld heeft. Bovendien zou het bedrag dat boven het maximum uitkwam lager zijn dan eerst gedacht wegens een foutieve belastingsopgave van het team. De FIA oordeelde dus dat het team een kleine fout begin en daarom komt het weg met een eerder “milde” straf. De FIA legt Red Bull Racing een boete op van zeven miljoen dollar en tevens wordt de tijd die gebruikt mag worden in de windtunnel met 10 percent gereduceerd. Vooral dit laatste kan wel invloed hebben op de ontwikkeling van de nieuwe wagen aangezien de kampioen al minder uren krijgt toegewezen tegenover de andere teams. Aan de andere kant worden er geen punten afgenomen en mag Red Bull Racing de titel behouden.

Bij Aston Martin oordeelde de FIA dat het team enkel procedurefouten maakte en dus niet het maximumbudget overschreed. Het team komt weg met een boete van 450000 dollar.

Foto's: Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 28 oktober 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons