van der Horst

OAK Racing bevestigt tweede top bemanning met Bertrand Baguette

Bertrand Baguette
Bertrand Baguette
Bertrand Baguette zal ook in 2013 weer uitkomen in het WK Endurance. De zoon van het gelijknamige Waalse wegenbouw bedrijf komt opnieuw voor het Franse OAK Racing uit aan boord van de typisch roze gekleurde LM P2 bolide. Martin Plowman en Ricardo Gonzalez worden de ploegmaats van de jonge Belg op de wagen met startnummer #35. Vorig week maakte de Franse equipe reeds de bemanning van de Morgan-Nissan #24 publiek.
Baguette zal na een matig seizoen 2012 in LMP1 opnieuw proberen aansluiting te krijgen met het veldje toppers in de LM P2 klasse. De Morgan #35 zal echter ferm uit haar pijp moeten komen, maar Baguette krijgt met de Brit Martin Plowman alvast de nodige ruggesteun. De 25-jarige ex-ALMS en IndyCar piloot kent de Morgan van vorig jaar waarmee hij meerdere pole posities en zelfs verschillende zeges behaalde. 

Naast Plowman en Baguette komt ook de Mexicaan Ricardo Gonzalez aanzetten. Gonzalez reed voorheen in Formule 3 en World Series by Renault alvorens na een break van 7 jaar zijn eerste stappen in de Endurance racerij te zetten. In 2011 werd hij nog kampioen in de LM PC klasse in het kader van de American Le Mans Series. 

Foto: LENORMAND / DPPI






Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in FIA World Endurance Championship op maandag 4 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons