van der Horst

Citroën versus Honda: eerste confrontatie in Le Castellet

78971e192bda8081eccbb0b5fbc3251641f91893.jpg
Citroën Racing en het Honda Castrol-team gingen tijdens hun tests tot dusver elk hun eigen weg. Deze week kwam het op de Zuid-Franse omloop van Le Castellet tot een eerste rechtstreekse confrontatie, al hadden beide teams vooraf afgesproken elkaar niet voor de wielen te rijden. Om pottenkijkers te vermijden hadden ze hun tenten dan ook aan de beide uiteinden van de lange pitlane opgeslagen en werd er nog steeds met gecamoufleerde auto's getest.
Nadat Tiago Monteiro voor Honda en Jose-Maria Lopez voor Citroën gisteren en eergisteren de spits hadden afgebeten, maakten vandaag Yvan Muller en de jarige Sébastien Loeb (40) bij Citroën terzelfdertijd de dienst uit. Gabriele Tarquini van zijn kant werkte in zijn eentje het testprogramma af, daarbij nauwlettend gadegeslagen door Honda-merkgenoten Norbert Michelisz en Mehdi Bennani.

Het weer zat echt niet mee vandaag in de Provence: bij erg frisse temperaturen en een koude wind ging het op de middag ook nog tijdelijk regenen. Voor JAS Motorsport het sein om de garagepoort dicht te trekken. Muller en Loeb daarentegen gingen nog een eind door met zowel long runs als enkele snelle rondjes. Een programma dat ook in het eerste deel van de namiddag onder een schuchtere zon werd verdergezet. Gabriele Tarquini trok er minder frekwent op uit, ook al omdat hij even de boer was opgegaan; op het einde van de testdag viel er op de baan nog maar bitter weinig activiteit te noteren en werd er vooral in de onderscheiden garages gewerkt.

Omdat het hier om  privé-testdagen ging, was er uiteraard ook geen tijdopname en die zou in de gegeven omstandigheden toch weinig relevant zijn geweest. Volgende afspraak in Valencia van 18 tot 21 maart voor een eerste collectieve WTCC-test waar, als alles goed zit, ook Lada en RML van de partij zullen zijn.

Foto: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 26 februari 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons