van der Horst

Formule 1 seizoen 2013 telt uiteindelijk maar negentien races

Start F1 GP
Start F1 GP
Het was voorzien dat het Formule 1 kampioenschap 2013, evenals verleden jaar, zou uitgevochten worden over twintig wedstrijden. Formule 1 opperhoofd Bernie Ecclestone liet dinsdag echter weten daar er uiteindelijk geen vervangrace komt voor de tot volgend jaar uitgestelde GP van New Jersey. Het Formule 1 seizoen 2013 telt uiteindelijk dus maar negentien Grote Prijzen.
  • St. Paul
Het wegvallen van de Grote Prijs in Valencia werd opgevangen door de toevoeging van een tweede GP op Amerikaans grondgebied, namelijk op een nieuw circuit in New Jersey, waardoor de voorlopige Formule 1 kalender die vorig jaar werd voorgesteld nog steeds 20 races telde. Al snel vroegen de organisatoren van deze tweede race in de States echter om het debuut op hun circuit met een jaar uit te stellen tot 2014 om alzo meer tijd te krijgen om de geplande werken uit te voeren. Bernie Ecclestone hield echter vast aan een kalender van 20 races en er werd dan ook uitgekeken naar een vervangrace.

Om die nieuwe race in te lassen in de kalender werd ook de datum van de GP van Duitsland opgeschoven om in juli plaats te maken voor een extra manche in Europa. Paul Ricard, de Red Bull Ring en Istanboel werden geciteerd als mogelijke kandidaten, maar al snel liet Ecclestone zijn voorkeur uit voor een terugkeer op de kalender van de Turkse manche. De Turkse organisatoren slaagden er maar niet in om de nodige fondsen te ronselen en al in december liet de Eclestone weten dat hij twijfelde over de haalbaarheid van het project. Vandaag liet de Formule 1 manitou weten aan het persbureau Reuters dat er definitief geen GP van Turkije komt dit jaar en dat hij zich tevreden stelt met een kampioenschap over 19 manches.

In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de Formule 1 kalender voor 2013 aantreffen.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 9 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons