van der Horst

FRECA: Antonelli dicht in Mugello kloof met leider Stenshorne

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
Een week na de twee wedstrijden op Spa Francorchamps kwam het Formula Regional European Championsip by Alpine in actie op het circuit van Mugello. De twee races werden respectievelijk gewonnen door titelkandidaten Martinius Stenshorne en Kimi Antonelli. De Italiaan sluipt echter wel weer wat dichter naar Stenshorne toe en daarmee belooft de tweede seizoenshelft uitermate spannend te worden.
Maya Weug
Maya Weug
Met Martinius Stenshorne op pole en Kimi Antonelli op plaats twee zag de startgrid voor race één van het weekend er meteen veelbelovend uit. Stenshorne, uitkomend R-ace GP, boekte op zaterdag een comfortabele start/finish zege waarmee de Noor 25 punten mocht bijschreven. Achter hem werd Antonelli tweede, al had hij wel zijn handen vol met Tim Tramnitz die met de derde plaats nog steeds in de titelstrijd verwikkeld is. Voor Maya Weug waren er opnieuw punten weggelegd. De Nederlands Belgische startte als vijfde en werd keurig achtste in race één.

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
De zondag startte met de tweede kwalificatie van het weekend, welke de grid voor race twee zou bepalen. Prema scoorde een één-tweetje met Antonelli op de pole en Rafael Camara op P2. Ook Antonelli reed van start tot finish aan de leiding maar zag zijn teamgenoot de druk op de ketel houden. De Italiaan weerstond aan de druk na een hele late safetycar en boekte met de zege op zijn thuiscircuit zijn tweede overwinning van het seizoen. Op zijn zachtsgezegd bizar, was de finish van de nummers drie en vier in de wedstrijd. Stenshorne en Santiago Ramos kwamen zij aan zij voorbij het zwartwit geblokt, met een klein voordeel voor de Noor die derde werd. Maar vlak na de finish maakten de wagens alsnog contact met een stevige klapper als gevolg. Stenshorne werd de muur in gekatapulteerd maar kon, net als Ramos, zonder kleerscheuren uitstappen. Maya Weug haalde de finish niet.

Amper twee puntjes scheiden Stenshorne en Antonelli in de tussenstand. Tim Tramnitz volgt wat verderop als derde. Eind deze maand start de tweede seizoenshelft, op Paul Ricard. 

Foto's: Prema & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 10 juli 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons