FRECA: Camara en Antonelli winnaars in mineur

Rafael Camara
Na Imola, Barcelona en de Hongaroring stond afgelopen weekend de vierde manche van het Formula Regional European Championship by Alpine gepland op het circuit van Spa-Francorchamps. In het voorprogramma van de etmaalrace werden twee wedstrijden afgewerkt. Rafael Camara en Kimi Antonelli werden als winnaars gekroond, al is dat van ondergeschikt belang. De autosportgemeenschap verloor een jong talent, dat stierf in het najagen van zijn dromen.
  • Powercars
In een weinig spannende eerste wedstrijd op vrijdagnamiddag ging de zege naar Rafael Camara. De Braziliaan reed in de voormiddag naar de pole en zette die vlekkeloos om in de zege. Tim Tramnitz en Martinius Stenshorne sloten aan op de tweede en derde plaats waarmee de strijd vooraan in het kampioenschap nog steeds spannend blijft.

Maya Weug
Maya Weug
Een knappe prestatie viel er nog te melden van de Nederlands-Belgische Maya Weug. De jongedame begon als zesde aan de wedstrijd en hield prima stand in de top 10, om als zevende over de streep te komen. Weug pakt daarmee voor het eerst punten dit seizoen, en zou ook in race 2 in de punten eindigen.

Dilano van 't Hoff - MP Motorsport
Die tweede race werd er één met een gitzwarte rand. Andrea Kimi Antonelli leidde de wedstrijd die afgewerkt werd in bijzonder lastige, regenachtige omstandigheden. Met het einde van de race in zicht werd een safetycar-periode opgeheven en zouden er nog twee ronden afgewerkt moeten worden. Antonelli voerde het veld aan maar vlak achter hem ging het meteen mis voor Tramnitz, die boven op de Raidillon van de baan ging. Hij kon zijn wagen van het circuit weg sturen om het aanstormende peloton te vermijden. Dat geluk had de jonge Dilano van 't Hoff niet. De Nederlander ging aan het begin van Kemmel van de baan, spinde de baan op en werd in de flank getorpedeerd door Adam Fitzergald. De 18-jarige MP Motorsport-rijder werd door de hulpdiensten bewusteloos uit de wagen gehaald maar had geen schijn van kans. Dilano van 't Hoff, bezig aan zijn tweede seizoen in het FRECA-kampioenschap, na een titel in de Spaanse F4 in 2021, liet het leven in de Ardense bossen.

Kimi Antonelli
Martinus Stenshorne blijft leider maar ziet Antonelli naderen tot op vijf punten. Tim Tramnitz is derde, Kas Haverkort vierde. Maya Weug pakte dit weekend twee keer punten en bezet daarmee de veertiende plaats in de tussenstand. De volgende afspraak van het FRECA kampioenschap vindt plaats in Mugello.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 3 juli 2023.