van der Horst

FRECA: Camara en Giltaire verdelen de zeges op Hockenheim

Rafael Camara
Rafael Camara
Het Formula Regional European Championship by Alpine trapte dit weekend het seizoen op gang op de Hockenheimring. Rafael Camara boekte de eerste zege van het seizoen, Evan Giltaire was vanmiddag de snelste in race twee. Camara pakte de tweede plaats na de Fransman in de tweede race, genoeg voor de leiding in de tussenstand.

Rafael Camara is dus de eerste leider na het openingsweekend in Hockenheim. De Braziliaan kon het seizoen eigenlijk niet beter starten want enkele titelfavorieten lieten nu al een steekje vallen. Camara begon het weekend met de pole voor race één. De Prema Racing piloot zette die pole feilloos om in een eerste zege. Daarachter klopte James Wharton, Tuukka Taponen voor de tweede plaats, al overschreed de Australiër daarbij de limieten van de piste en zette de wedstrijdleiding hem een plaatsje achteruit. 

Podium race 2
Podium race 2
Wharton liet het niet aan zijn hart komen en reed vanochtend naar de pole in de kwalificaties voor race twee. Aanvankelijk werd zijn snelste tijd geschrapt, maar uiteindelijk mocht hij zijn chrono behouden. Wharton mistte zijn start en zag Giltaire meteen doorschuiven naar de kop van het veld. Wharton viel al snel terug en zou vroeg in de wedstrijd de handdoek gooien. In een race die zeer lang geneutraliseerd werd, lag de top drie snel vast. Giltaire won voor Camara en Ivan Domingues. 

Wharton zag de finish in race twee dus niet, Giltaire viel uit in race één met een defecte uitlaat en ook namen als Ugo Ugochukwu en Téophile Naël lieten kostbare punten liggen. Camara heeft dus na één race al een streepje voor, al is het seizoen nog lang.

Eind mei is het FRECA kampioenschap te gast op Spa Francorchamps voor de tweede afspraak van het seizoen. 

Foto's: FRECA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 12 mei 2024.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons