van der Horst

Geen winterreces voor Citroën-rijders Loeb en Muller

Sebastien Loeb - Yvan Muller
Sebastien Loeb - Yvan Muller
Het zijn drukke tijden voor negenvoudig rallywereldkampioen Sebastien Loeb en diens teamgenoot bij Citroën Racing, viervoudig toerwagenkampioen Yvan Muller. Wie dacht dat de heren zich in de aanloop naar de eindejaarsfeesten enkel ledig houden met prijsuitreikingen en sponsorgelinkte verplichtingen, heeft het verkeerd voor. Nadat Loeb reeds een week voor het eigenlijke 'Macau GP'-weekend de verraderlijke stratenomloop aan het stuur van een Porsche had verkend, ging de Elzasser met een GT-bolide ook op de Salzburgring proefdraaien. Kwestie van de snelle, specifieke omloop onder de knie te hebben wanneer de WTCC-karavaan daar volgend jaar in mei neerstrijkt.
  • De Swert Opticiens

Overigens gaf de levende rallylegende reeds te kennen dat de eerste test van het nieuwe seizoen op 3 januari e.k. geprogrammeerd staat. Of hiermee een testsessie in het Spaanse Aragon bedoeld wordt, is niet duidelijk. Vast staat wel dat Citroën en Honda vier gezamenlijke oefensessies hebben voorzien in, achtereenvolgens, Aragon, Barcelona, Valencia en Vallelunga. Benieuwd of Yves Matton en zijn troepen daarna ook nog verder zuidwaarts trekken, richting Abu Dhabi, zoals de Citroën Racing-baas ons enkele weken geleden meegaf.

Ook Yvan Muller laat zich niet onbetuigd. De Fransman meldde zonet via Twitter dat hij gisteren en vandaag met Citroën ging testen in het Zuid-Portugese Portimao, een omloop die komend seizoen niet langer door het WTCC wordt aangedaan.

Op 16 december eerstkomend zouden we met zijn allen hoe dan ook iets wijzer moeten worden want dan plant Citroën Racing naar verluidt een persconferentie in de thuisbasis in Versailles waar zowel de WRC- als WTCC-plannen voor 2014 officieel uit de doeken zouden worden gedaan. Mogelijk komen we dan ook te weten wie het derde C-Elysée-zitje krijgt toegestopt.

Foto: Citroën Racing Press




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 1 december 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons