van der Horst

GP Australië: Red Bull torenhoog favoriet na vrije trainingen

Sebastian Vettel snelst in Melbourne
Sebastian Vettel snelst in Melbourne
Red Bull heeft in Australië aangetoond dat het niet op zijn lauweren rust en de RB9 domineerde dan ook de vrije trainingen op vrijdag. Sebastian Vettel zette de snelste tijd neer en werd gevolgd door,zijn ploegmaat Mark Webber. Ferrari, Mercedes en Lotus kwamen tekort om de donkerblauwe wagens te bedreigen en bij Mclaren was het helemaal huilen met de pet op, de MP4-28 was niet vooruit te branden. Sutil daarentegen liet zien dat het sabbatjaar zijn talent niet heeft aangetast en plaatste zijn Force India tweemaal in de top 10.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Vettel zette al in de morgen de beste tijd neer en ook in de namiddag toen de super zachte banden bovengehaald werden was niemand in staat te Duitser te bedreigen. Met een ronde in :25.908 was hij twee tienden sneller dan zijn ploegmaat Mark Webber. Lagen de twee Ferrari’s in de morgen nog net achter Vettel  dan zakten beide bolides in de namiddag weg en Alonso klokte af als zesde, massa als achtste en laatste in dezelfde seconde als Webber. Mercedes nam over van Ferrari en Rosberg reed de derde tijd.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Ook Hamilton leek goed op weg naar een mooie tijd maar op de wagen van de Brit kwam de voorsplitter los en Hamilton ging de grindbak in waardoor hij bleef steken op een zevende tijd. Ook Rosberg werd nog geplaagd door technische problemen en de Mercedes viel stil op de piste met een stukke versnellingsbak. De zilver pijlen zijn dus snel maar de bedrijfszekerheid moet zeker naar omhoog gekrikt worden.

Romain Grosjean
Romain Grosjean
Lotus moet bij de kandidaten op een podiumplaats gerekend worden, Raïkkönen en Grosjean eindigden beiden in de top vijf. De top tien werd afgesloten door Sutil (Force India) en Hülkenberg (Sauber). Vooral Sutil liet een goede indruk achter en handhaafde zich gans de dag in de top 10 ondaks het feit dat de Duitser verleden jaar aan de kant moest blijven. Met de elfde tijd vinden wij pas de eerste McLaren terug. Button was dan ook niet te spreken over zijn wagen en liet weten dat het de MP4-28 ontbreekt aan topsnelheid, dat de wagen onstabiel is en geen grip heeft. Perez pakte de dertiende tijd achter di Resta.
Nico Rosberg
Nico Rosberg
De Toro Rosso en de Williams moeten nog aan competitiviteit winnen willen zij de strijd aangaan met Force India en zelfs Sauber. Bij de nieuwe merken ging de snelste tijd naar Jules Bianchi die zijn Marussia voor de Caterham van Pic plaatste. Van der Garde sloot de tabellen af met zijn Caterham, de Nederlander maakte een spin in de tweede sessie en liet zijn motor afslaan.

Foto's: Georges de Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 15 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons