van der Horst

GP2: Bahrein: Stoelendans is begonnen

Robin Frijns
Robin Frijns
Het is blijkbaar een vast ritueel geworden bij de GP2, rijders komen en gaan gedurende het seizoen en slechts enkelen zijn verzekerd om het jaar uit te doen bij een enkel team. Na één manche is het proces alweer opgestart, in Bahrein neemt Alexander Rossi de plaats in van Ma Quing Hua bij Caterham en Robin Frijns vervangt Conor Daly bij Hilmer Motorsport.
In een vorig artikel kon u al lezen dat de terugkeer van Heiki Kovalainen bij Caterham F1 tot gevolg heeft dat Alexander Rossi zijn zitje als reserverijder verliest en voor de rest van het jaar overgeplaatst werd naar het Caterham GP2 team. Daar neemt de Amerikaan het stuur over van de wagen die in Maleisië bestuurd werd door de Chinees Ma Quing Hua.

Formule Renault 3.5 kampioen Robin Frijns heeft eindelijk ook een racezitje te pakken, de Nederlander komt in Bahrein aan de start voor het GP2 Hilmer Motorsport. Het Duitse team dat dit jaar in de klasse debuteert startte het seizoen met Tom Dillman en Conor Daly als rijders, maar deze laatste zou verkiezen om dit weekend te testen in  IndyCar met het vooruitzicht op een zitje in de 500 Miles of Indianapolis. Frijns hoopt de samenwerking te kunnen uitbreiden tot de rest van het seizoen.

Foto: Robin Frijns press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 17 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons