van der Horst

GP2: Dillmann, Bird, Berthon en Ceccon vinden onderdak – Frijns dreigt uit de boot te vallen

Trident Racing - Robin Frijns
Trident Racing - Robin Frijns
Het Russian Time team dat dit jaar zijn intrede doet in het GP2 kampioenschap koestert grote ambities en beschikt blijkbaar over de nodige financiële middelen om die ambities ook te verwezenlijken. Geen betalende rijders bij de Russen maar ervaren toprijders Tom Dillmann en Mercedes testrijder Sam Bird kregen een stuur aangeboden. Nu ook Trident Racing met Nathanaël Berthon en Kevin Ceccon zijn rijders bevestigd heeft blijft er enkel nog Hilmer Motorsport over dat zijn equipe nog niet klaar heeft. De kans dat Formule Renault 3.5 kampioen Robin Frijns er aan de bak komt is echter bijzonder klein, de Nederlander beschikt immers niet over het nodige sponsor budget.
Geld blijkt voor Russian Time niet het probleem te zijn, zij kozen voor het talent en de ervaring. Sam Bird heeft er al twee seizoenen GP2 opzitten in 2010 en 2011 alsook verleden jaar een seizoen in de Formule Renault 3.5. Met voor dit jaar ook een contract van testrijder bij het Mercedes F1 team op zak mag de Brit zeker bij de favorieten voor de titel gerekend worden. Ook Dillmann heeft ervaring in de GP2 maar budgetproblemen verhinderden de snelle Fransman om tot hiertoe een seizoen vol te maken. Dit jaar zal hij zich dus volop op het racen kunnen concentreren. Gebruikmakend van de ervaring van beide rijders hoopt Russian Time onmiddellijk te kunnen meestrijden met de top.

Ook Nathanaël Berthon werd verleden jaar in zijn eerste seizoen in de GP2 geplaagd door budgettaire problemen. De Fransman kwam bij de wintertesten al uit voor Trident  Racing maar moest deze testen vroegtijdig afbreken opnieuw omdat hij niet het nodige budget kon aanbrengen. Ook nu heeft Berthon nog niet de volledige som om het seizoen af te maken maar op zijn minst geeft Trident hem opnieuw de kans om zijn kunnen te etaleren in de eerste races hopend dat het geld wel zal volgen met de resultaten. Trident Racing bevestigde de Italiaan Kevin Ceccon als tweede rijder, de piepjonge Italiaan (19 jaar) werd in 2011 Auto GP-kampioen en reed verleden jaar zowel in de GP3 als de GP2.

Enkel het nieuwe Hilmer Motorsport heeft nog geen namen van rijders bekend gemaakt maar het is zo goed al zeker dat bij dat team een goed gevulde portefeuille doorslaggevend zal zijn. Geld dat Robin Frijns ondanks zijn titel bij de Formule Renault 3.5 niet heeft en dus dreigt het seizoen van start te gaan zonder de Nederlander die zich zal moeten beperken tot zijn rol als testrijder bij Sauber.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 19 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons