van der Horst

GP2 wintertest Barcelona: Coletti en Nasr vooraan bij laatste testdag

Uiteindelijk konden de rijders op de laatste testdag genieten van een droge piste. De zachte slicks werden al snel bovengehaald en de tijden gingen dus al gauw omlaag. Stefano Coletti zette in de morgen de snelste chrono neer, een tijd waar niemand nog onder geraakte. In de namiddag was Felipe Nasr de snelste op de baan maar hij kon de tijd van Coletti niet verbeteren. Coletti, Nasr en Calado dat blijken de rijders te zijn die de vorm te pakken hebben bij de aanvang van het seizoen, alhoewel de barre weersomstandigheden er voor zorgden dat het moeilijk was om een goede evaluatie van het deelnemersveld te maken.
  • LTF
De baan lag er nog vochtig bij toen de eerste wagens de piste op gingen maar al snel deden de racebanden de laatste vochtdruppels op het asfalt verdampen en konden de slicks boven gehaald worden. Stefano Coletti die al van bij het begin van de testen in goede doen was profiteerde er van om in 1:29.055 de snelste ronde van de week neer te zetten, een tijd die de ganse dag stand zou houden. Ook beide DAMS-piloten lieten zich nog eens opmerken en Ericsson en Richelmi klokten de tweede en de derde tijd voor Jolyon Palmer, Canamasas en Calado.

In de namiddag, nog steeds op zachte banden, ging de beste tijd naar Felipe Nasr in 1:29.381, voor opnieuw Coletti, terwijl Tom Dillmann een mooie derde tijd klokte op een wagen van het Russian Time team. Frijns die het stuur nam van de tweede Russische wagen werd zesde achter Leimer en Quaife-Hobbs op een wagen van MP-Motorsport. De wagens van het Nederlandse MP-Motorsport waren opnieuw goed mee en de rijders konden zich tweemaal in de top elf rijden. Binnen twee weken staat de eerste wedstrijd van het GP2- kampioenschap op het programma en dat ter gelegenheid van de GP van Maleisië.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 8 maart 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons