van der Horst

GP2 wintertest Barcelona: Regen verstoort eerste twee testdagen

Trident Racing - Robin Frijns
Trident Racing - Robin Frijns
Veel informatie konden de GP2 teams niet vergaren bij de eerste twee testdagen op het circuit van Barcelona, aanhoudende regen verhinderde iedere serieuze poging om een scherpe tijd neer te zetten. Gisteren ging de snelste tijd naar Stefano Coletti (Rapax), vandaag was het de beurt aan James Calado (ART GP). Morgen wordt er eindelijk droog weer verwacht en kunnen de rijders hopelijk de broodnodige testronden afwerken.
De eerste dag op het circuit van Barcelona begon al direct met regen en het duurde dan ook even voor de eerste rijders zich op de baan waagden. Sommige teams namen zelfs het risico niet om hun wagens te riskeren op de natte piste en hielden hun wagens binnen. Uiteindelijk zette James Calado (ART) de snelste tijd van de morgen neer, voor een verrassende Daniel de Jong (MP Motorsport) en Simon Trummer (Rapax). Na twee uren pauze ging de tweede sessie van start op een stilaan opdrogende piste. Geleidelijk kwamen dan ook de slicks boven en gingen de tijden drastisch naar beneden. Uiteindelijk was Stefano Coletti de snelste van de dag met een ronde in 1:29.868, volgden Felipe Nasr (Carlin) en Robin Frijns.

Voor de tweede testdag vandaag dienden zich twee nieuwe rijders aan, Christopher Zanella verving Luciano Bacheta bij Russian Time en de Italiaanse F3 kampioen Riccardo Agostini nam de plaats in van Pal Varhaug bij Hilmer Motorsport. Het weer zat echter weer niet mee en de regen teisterde het circuit de ganse dag lang. Calado was in de morgen opnieuw de snelste voor Nasr en Quaife-Hobbs (MP-Motorsport) met een ronde in 1:50.218. Daniel Abt en Johnny Cecotto gingen beiden uit de baan, maar de laatste herpakte zich door de snelste chrono (1:52.781) in de namiddag neer te zetten. Op de natte piste lieten Calado en Nasr zich opnieuw opmerken door de tweede en derde tijd te rijden. Morgen vindt de laatste dag van de tweede wintertest sessie plaats en hopelijk kunnen de 26 wagens eindelijk hun rondjes draaien op een opgedroogde piste. De Nederlander Robin Frijns zal dan rijden voor een ander team namelijk het nieuwe Russische team "Russian Time" en dit naast de snelle Fransman Dillmann.

Foto: Robin Frijns press



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 6 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons