GP3: Spanje: Emotionele overwinning voor Dean Stoneman in race 2

Podium race 2
In 2010 werd Dean Stoneman kampioen in de FIA Formule 2 klasse en de Brit leek aan de vooravond te staan van een mooie autosportcarrière. Voor 2011 stond de Formule Renault 3.5 op het programma maar nog voor het seizoen van start ging werd er bij Stoneman kanker vastgesteld en moest hij noodgedwongen stoppen met racen. Verleden jaar maakte de Brit, hersteld van zijn ziekte, een voorzichtige terugkeer eerst in de Britse Carrera Cup en op het einde van het jaar eenmalig in de GP3 serie. Dit jaar heeft hij zijn zinnen gezet op de GP3 titel en zondag won hij de tweede race van het seizoen na een intens duel met Matheo Tusher.
Stoneman voor Tuscher
De race startte echter niet goed voor Dean Stoneman (Marussia Manor Racing), regenbuien gedurende de nacht maakten dat de baan er nog nat bijlag toen de wagens de piste namen en Stoneman ging al rond in de opwarmingsronde. Bij de start stonden toch alle wagens op slicks en het was Matheo Tusher (Jenzer Motorsport) die van op de pole de leiding pakte met Stoneman in zijn zog. In ronde 2 zette de Brit de aanval in en ondanks heftig weerwerk van Tuscher kan hij de koppositie overnemen. Stoneman kon een kleine voorsprong opbouwen maar een safety-car procedure bracht tuscher terug in het wiel van de Brit, maar Tuscher maakte een fout in de chicane en Stoneman won met 0.9 seconde voorsprong. Dino Zamparelli (ART GP) kon Richie Stanaway (Status GP) afhouden en pakte de laatste podiumplaats. Alex Lynn, zaterdag winnaar van de eerste race, viel na de start ver terug en gokte daarna verkeerdelijk op regenbanden, een verre achtiende plaats was het gevolg. Voor de volgende manche is het wachten tot eind juni op de Red Bull Ring.