van der Horst

Hoe kun je anno 2024 nog betaalbaar een Audi kopen?

Audi e-tron Sportback
Audi e-tron Sportback
Een luxe wagen aanschaffen in 2024 lijkt misschien onmogelijk, maar er is wel degelijk een manier om toch die Audi te kunnen kopen. In dit artikel vertellen we precies hoe je dit doet.
  • Powercars
Een manier om een Audi aan te schaffen dit jaar in Nederland, is door deze te importeren vanuit Duitsland. Iets dat helaas niet zinvol is als je in België woont, of als je van plan bent een Belgische auto naar Nederland te halen.

Als Nederlander een auto uit Duitsland importeren heeft namelijk (nog steeds) veel voordelen, die het zeer lucratief maken om via deze methode een auto aan te schaffen. Zo zijn de Duitse Audi’s bijvoorbeeld veel luxer uitgerust en veelal met een minimaal aantal kilometers op de teller. In vergelijking met dezelfde soort auto in Nederland betaal je, zelfs inclusief de kosten van het importeren, dus een stuk minder voor een mooiere wagen.

Waarom een auto laten importeren door een erkend bedrijf?

Een auto uit Duitsland importeren is het makkelijkste door een erkend bedrijf in te schakelen. Op deze manier ben je er zeker van dat het proces vlekkeloos verloopt en dat je straks ook echt in het bezit bent van je nieuwe occasion. Bedrijven zoals Das Import zijn gespecialiseerd in het importeren van auto’s uit Duitsland en weten als geen ander waar ze op moeten letten. Dankzij het feit dat ze dagelijks auto’s naar Nederland importeren, is het ook nog eens een stuk goedkoper dan je zou denken.
De eerste stap is een keuze maken uit het aanbod van Audi occasions. Vervolgens kun je direct online een BPM berekening uitvoeren, zodat je weet wat deze extra kosten zijn. Dankzij de importpakketten bepaal je zelf welke werkzaamheden je uit handen geeft, waarbij je kunt denken aan:
  • het invoeren van de auto via professioneel transport
  • het keuren van de auto bij de RDW
  • het tenaamstellen van de auto
  • het regelen van verplichte en eventuele aanvullende verzekeringen
  • het uitvoeren van een onafhankelijke technische aankoopkeuring
  • het brengen van de auto naar een gewenste locatie in Nederland
  • enzovoorts

Conclusie

Het kopen van een Audi in 2024 is wel degelijk mogelijk, als je het op een slimme manier aanpakt. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om jouw droomwagen te importeren van Duitsland naar Nederland, iets dat echter niet voordelig is als het gaat om het importeren van een luxe wagen van Duitsland naar België, of van België naar Nederland. Gelukkig hoef je het importeren van jouw nieuwe Audi niet zelf te doen, zodat je alleen maar een occasion hoeft uit te zoeken. De overige werkzaamheden kun je namelijk het beste met een gerust hart uit handen geven aan een erkende partij. Zodat er ook geen dingen fout kunnen gaan tijdens het proces. Want hoewel het importeren van een Audi, waaronder de elektrische Audi e-tron, uit Duitsland wat werk kost, is dat niet het geval als je kiest voor deskundige hulp. Dan heb je dit binnen no-time geregeld!

Persbericht Backlink - Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op woensdag 17 januari 2024.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons