van der Horst

Honda onderwerpt nieuwe Civic WTCC aan shake down in Varano

Honda Civic WTCC 2014
Honda Civic WTCC 2014
Het Honda Civic WTCC-team bereikte donderdag een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de nieuwe Civic waarmee de Japanse constructeur het dit jaar in het hertekende WTCC zal opnemen tegen concurrenten Citroën, Lada, RML en het Onyx Racing van Mike Earle. Op het Circuito Varano de Melegari nabij Parma maakte de Civic die volledig aan de 2014-specificaties voldeed voor het eerst kennis met het asfalt tijdens een korte shake down. Gabriele Tarquini werkte hooguit enkele rondjes af en had na afloop geen belangrijke technische problemen te melden.

5af9b4e36e7d86fb36f3cc34a3522a25c6afac56.jpg
Met nog dik 75 dagen te gaan tot de openingsmanche in het Marokkaanse Marrakech, tikt de klok steeds sneller voor de Italo-Japanse combinatie die in de ontwikkeling van de nieuwe wagen tegen een heuse achterstand tegenover Citroën Racing aankijkt. Volgende week strijken de troepen van WTCC Development Project Leader Daisuke Horiuchi alvast neer in het Spaanse Aragon voor een vierdaagse test aldaar.

Honda en JAS Motorsport bouwen vier auto's voor volgend seizoen. De twee fabriekswagens komen in handen van Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro. Norbert Michelisz (Zengö Motorsport) en Mehdi Bennani (Proteam Racing) rijden de twee overige klantenwagens voor.

Foto's: Honda WTCC en Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 18 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons