van der Horst

Honda Racing Team tevreden met eerste testdag in Valencia

JAS Motorsport - Honda Civic WTCC
JAS Motorsport - Honda Civic WTCC
Met nog slechts 67 dagen op de teller voor de WTCC-openingsrace in Monza, maken Honda Racing Team en Jas Motorsport werk van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Deze week vinden we de troepen van Alessandro Mariani terug in het Spaanse Valencia. Vandaag startte het team er met een driedaagse test met de bedoeling de vele nieuwe onderdelen, vrucht van de in eerdere testsessies en de WTCC-races in Suzuka, Shanghai en Macau verzamelde data, te evalueren.
In de drie reeds verreden wedstrijden is de degelijkheid van het nieuwe Honda Civic-concept duidelijk gebleken, maar niettemin onderging inmiddels meer dan de helft van de onderdelen ingrijpende veranderingen. Het is ook uitkijken naar de prestaties van de doorontwikkelde krachtbron, die meer koppel zou leveren en sneller zou reageren.

In Valencia neemt Tiago Monteiro niet langer alleen de honneurs waar, maar deelt de Portugees er het stuur met stalgenoot Gabriele Tarquini. Ook partner Zengő Motorsport is uitgenodigd om, zij het dan langs de zijlijn, de bevindingen te delen.  

"We kenden een vruchtbare testdag vandaag", wist Mariani vandaag na afloop te vertellen. "Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro wisselden elkaar af aan boord van de Civic 2012 waarop reeds veel nieuwe onderdelen zijn geënt. Samen werkten ze zo'n 280 km af, zonder ook maar één probleem. Ik ben ook tevreden met de prestaties en met de feedback van beide rijders. Beiden ervaarden de ontwikkelingen die sinds Macau zijn aangebracht als positief", sluit de Romein af.

Vermelden we nog dat ook de tweede officieel vertegenwoordigde constructeur, Lada, niet stil zit. Het team gaat deze week de Lada Granta aan de tand voelen in Magny Cours. Hierbij worden zowel motor, remmen, ophanging als aerodynamica geëvalueerd.

Foto: Honda Racing WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 17 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons