van der Horst

Kenneth Heyer en Dylan Derdaele, de eerste laureaten van de Belcar 5000

Frank Thiers - Dylan Derdaele - Patric Derdaele - Kenneth Heyer - Kuba Giermaziak - Bert Redant
Frank Thiers - Dylan Derdaele - Patric Derdaele - Kenneth Heyer - Kuba Giermaziak - Bert Redant
De eerste sneeuw is gevallen en meteen kunnen we het Belgische autosportseizoen definitief afsluiten. De eerste editie van de Belcar 5000 is voor de snelle en beloftevolle Limburger Dylan Derdaele en zijn vaste Duitse kompaan Kenneth Heyer, misschien wel de meest Limburgse van alle Duitse rijders. Verder in de top 10 vinden we namen als Laurens Vanthoor, Anthony Kumpen, Steve Vanbellingen, Bert Longin en andere Bert Redant en Ward Sluys. Dat de Belcar 5000 onder een goede gesternte geboren is, is dus duidelijk en daarom komt er uiteraard ook een editie 2014. 5000 kilometer races op Circuit Zolder om de volgende kampioen te kennen.
Dylan Derdaele en Kenneth Heyer zijn dus de eerste laureaten na een prachtige zege in de afsluiter van het seizoen, de Race Promotion Night. Vader en teammanager Patric Derdaele was na afloop dan ook zeer tevreden: “De piloten en het ganse team rond Belgium Racing hebben afgelopen seizoen keihard gewerkt en iedere wedstrijd brachten we tot een goed einde, vandaar ook onze zege in de Belcar 5000.” Die aflsuiter van het seizoen was trouwens een succes, met een gridwalk die terug deed denken aan oude tijden: 60 wagens aan de start en een wandeling van voor naar achter die een kwartier duurde!

De Belcar 5000 is de competitie van Circuit Zolder, waarin de rijders bij uitstek in de spotslights komen te staan. Het principe kennen we ondertussen, het is een klassement over het hele seizoen, met een totale afstand van 5000 kilometer, waarin de rijder of rijders die overall het beste scoren als winnaar uit de bus komen. De rijders kunnen doorheen het seizoen in verschillende competities uitkomen en daarbij meerdere wagens besturen, uiteindelijk gaan alle punten naar de rijder en dus niet naar een auto.

We willen de helden van de sport in de kijker zetten, niet alleen de mooie bolides waarmee ze rijden. Het publiek identificeert zicht met een sportman of vrouw, meer dan met een auto”, legt Pascal Ursi, de Marketing Manager van Circuit Zolder uit. “Belcar 5000 gaat niet om grote budgetten. Het gaat om de juiste waardering van piloten, de helden, die hier op Circuit Zolder het spektakel komen maken. Dit verdient de nodige aandacht”, geeft Pascal Ursi verder aan. Andy Jaenen,  Sport Advisor Belcar 5000, geeft nog meer tekst en uitleg: “Belcar is een naam met een geschiedenis en 5000 verwijst naar het aantal kilometer waarover punten kunnen worden verdiend. We gaan voor authenticiteit.”

Het zijn dus de rijders die het mooie weer op Circuit Zolder maken, die met de eer gaan lopen. Als we naar het eindklassement kijken, dan zien we dat de toppers zeker niet ontbreken. Laurens Vanthoor, Anthony Kumpen en andere Steve Vanbellingen zijn grote namen in de nationale autosport en zijn zorgen voor het spektakel op de Limburgse omloop. Opgepast, achter hen komen ook de betere amateurs en ook het jonge geweld opzetten, denken we maar aan Jo Lammens of Gregory Eyckmans.

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 26 november 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons