van der Horst

Langste race ter wereld uitgesteld

59e34cfb262985eb461fcd0e64029e14b3e09e31.jpg
Over een maand tijd had normaal gezien de eerste editie van de ‘Maxi Endurance 48’ moeten plaatsvinden, een race die zou worden verreden over twee volle dagen op het circuit van Navarra. Uiteindelijk bleek het aantal deelnemers op de inschrijvingslijst die ook daadwerkelijk op tijd het inschrijvingsgeld hadden overgemaakt te gering te zijn om het evenement rendabel te laten zijn. De organisatie leek nochtans voldoende aandacht te hebben besteed aan marketing en communicatie ter promotie van de 48 uren race; maar liefst 50 teams hadden aanvankelijk hun intentie om deel te nemen aangegeven, waaronder ook enkele Belgen. De organisatie stelt echter vast dat vele van hen vaak al een aantal rijders had gevonden, maar niet genoeg om het voor de volle twee dagen uit te houden, wat minstens zo’n 5 tot 8 piloten vereist.
  • De Swert Opticiens
De moeilijke beslissing om af te zien van het evenement werd in samenspraak met de Spaanse automobiel federatie, het circuit en de deelnemers genomen. Elk van hen zal dan ook de reeds gestorte bedragen terugkrijgen. De organisatie reageerde als volgt: “We blijven geloven dat deze race mogelijk is en een aantrekkelijke uitdaging vormt waarmee er weer een belangrijke stap kan worden genomen in de evolutie van de endurance racerij. We blijven positief ingesteld en zijn van plan om de race alsnog te organiseren op een nog te bepalen andere datum.”



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 15 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Maxi Endurance 48h.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons