van der Horst

Le Castellet: Q1 Trackracing scoort weer in de GT Cup Europe

Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
De GT Cup Europe, de sterke Europese competitie voor Cup-wagens, is aan zijn zomervakantie begonnen. De laatste afspraak voor de zomerbreak was in het zuiden van Frankrijk, op de schitterende omloop van Paul Ricard. In de regio tussen Nice en Marseille presteerde het Belgische Q1 Track Racing weer erg goed, met een zege voor Stienes Longin en Nicolas Saelens in de tweede race van het weekend, terwijl de drie andere rijdersduo’s minstens eenmaal op het podium stonden. Q1 Trackracing is voor de zomerpauze leider in het kampioenschap, terwijl de rijders nog allemaal in aanmerking komen voor de titel.
Podium race 2
Podium race 2
De ontlading was enorm bij de tweede algemene zege van het duo Stienes Longin en Nicolas Saelens in de GT Cup Europe. De snelle mannen uit Leuven en Ieper reden al een heel seizoen goed, maar het ontbrak hen soms aan een portie geluk. “We hadden deze overwinning eigenlijk hard nodig”, aldus Stienes Longin in zijn commentaar na de race. “We hebben dit seizoen al ons deel van de pech gehad en we kwamen ook niet altijd zo sterk uit de hoek als we hadden gewild. Door deze tweede overwinning doen we echter opnieuw helemaal mee voor de titelstrijd.
 
En dat klopt volledig, want met nog zestig punten te verdelen, en een achterstand van zeventien punten op de leiders, is nog alles mogelijk in het kampioenschap. Net iets verder in de puntenstand staan Lars Zaenen en Xander Przybylak na een derde en twee stek in Frankrijk knap vierde en voor hen wordt het eindpodium de prioriteit nummer één in de GT Cup Europe. Zij scoorden ook een derde podium op rij en de honger naar een eerste zege is dus erg groot.
 
Q1 Trackracing ook in AM-klasse top
 
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 911 GT3 Cup
In de AM-klasse waren Laurent Vandervelde en Nathan Brauns opnieuw goed voor twee extra podiumplaatsen in de klasse, respectievelijk de vierde en de vijfde maal op acht races dit seizoen. In race één op Paul Ricard reden ze naar een tweede stek, op zondag werd het een bronzen medaille voor de beide vrienden in de Porsche 992 GT3 Cup. Het duo nadert op die manier tot op twee punten van de leiders in het kampioenschap, met ook voor hen uiteraard nog vier races te gaan, goed voor 32 punten maximaal. Het hoeft geen betoog dat werkelijk nog alles mogelijk is.
 
Opvallend, als ze de titel willen, moeten ze niet enkel rekening houden met de Oostenrijker en Braziliaan voor hen, maar ook met de teamgenoten binnen Q1 Trackracing, Bogdan Duma en Nicolas Vandierendonck. Waar de Roemeen en de Bruggeling zich nog met een vijfde plaats dienden tevredenstellen op zaterdag, reden ze op zondag naar een tweede stek. Dat alles maakt dat de beide duo’s van het Limburgse team nu 34 punten tellen.
 
Wat kan ik nog zeggen?”, klonk het bij rijder-teammanager Nicolas Vandierendonck. “We presteren weer zeer sterk als team en we lopen verder uit op de concurrentie in de puntenstand bij de teams, waardoor we een stap dichter bij een nieuwe titel staan. Maar opgepast, er resten ons nog twee belangrijke afspraken, met name Monza en Barcelona, beide in het najaar en we gaan alles op alles zetten om zoveel mogelijk titels weg te kapen.
 
Persbericht Q1 Trackracing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op woensdag 24 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons