van der Horst

Lukoil Racing en Lada Sport dicht bij samenwerkingsakkoord

Lada en Lukoil slaan handen in elkaar
Lada en Lukoil slaan handen in elkaar
LADA Sport en Lukoil hebben de geruchten bevestigd dat ze op het punt staan de handen in elkaar te slaan met het oog op een gezamenlijke WTCC-deelname.

Lukoil Racing-baas Evgeny Malinovskiy stelde dat de onderhandelingen zo goed als rond zijn en de overeenkomst met Lada Sport zeer binnenkort wordt ondertekend. "We hopen dat Lada Sport met onze steun en onze ervaring in WTCC tot één van de beste teams zal uitgroeien" klonk het.

Zoals we reeds eerder meldden zal de Avtovaz Group in 2013 vertegenwoordigd zijn met twee wagens, ingezet door Lada Sport Lukoil. Rijders met dienst zijn uiteraard Aleksei Dudukalo en James Thompson die dit jaar het testwerk verrichtte en met bemoedigende resultaten deelnam aan de races in Hongarije en Portugal.

"We zijn erg fier en blij dat Lukoil besloten heeft ons WTCC-programma te ondersteunen. Het hele LADA Sports Team is erg gemotiveerd en verzet bergen om een competitieve wagen voor onze rijders klaar te stomen. Het testwerk tot dusver toonde aan dat de Granta een snelle wagen is met een krachtige motor. We denken dan ook dat Aleksei en James in staat zullen zijn om in elke race voor de ereplaatsen te strijden." aldus LADA Sport principal Victor Shapovalov.




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 12 december 2012.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons