van der Horst

Macau-finale wordt Yvan Muller's laatste afspraak met Team RML

Ray Mallock (RML)
Ray Mallock (RML)
De bevestiging door Citroën Racing dat Yvan Muller volgend jaar voor Citroën gaat rijden impliceert uiteraard dat er na vier jaar een punt wordt gezet achter de vruchtbare samenwerking tussen de RML-stal van Ray Mallock en de drievoudige WTCC-kampioen. De Fransman veroverde met het Britse team tot dusver twee wereldtitels en scoorde tot op vandaag 26 overwinningen aan boord van de kompetitieve Chevrolet Cruze. Het lijdt geen enkele twijfel dat daar nog een rist zeges én een vierde wereldtitel bovenop komen. In 2008 veroverde Muller een eerste wereldtitel aan boord van een officiële SEAT Leon TDI.

Yvan Muller: op weg naar vierde WTCC-titel
Yvan Muller: op weg naar vierde WTCC-titel
"Vanzelfsprekend ziet iedereen bij RML het vertrek van Yvan met lede ogen aan" reageert Ray Mallock op Muller's promotie tot officieel Citroën-rijder. "Yvan was een centrale figuur binnen en een perfecte ambassadeur voor RML. Dit moet ook voor hem geen makkelijke beslissing zijn geweest maar we steunen hem hierin ten volle en wensen hem het allerbeste voor de toekomst. Ik ben erg trots op wat we tesamen hebben verwezenlijkt. We zullen er uiteraard alles aan doen om ook dit seizoen met een hoge noot, lees een nieuwe titel voor Yvan en het team, te beëindigen. Op langere termijn hopen we op een of andere manier ook present te tekenen voor het vernieuwde WTCC 2014-seizoen".

Yvan Muller van zijn kant bevestigde dat het hem niet makkelijk valt RML te verlaten. "Het team heeft me in staat gesteld heel wat races te winnen en twee wereldtitels te veroveren. We hebben verschrikkelijk hard samengewerkt de voorbije vier seizoenen en het waren jaren waaruit ik persoonlijk veel voldoening hebben geput.  Ik wil iedereen bij RML dan ook bedanken voor het vertrouwen en hoop dat onze gezamenlijke successen RML hoog op de sportieve ladder hebben gezet."

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 7 augustus 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons