van der Horst

Marrakech: Alle activiteit afgeblazen vanwege noodweer

Noodweer in Marrakech
Noodweer in Marrakech
Wie dacht in Noord-Afrika beter af te zijn dan in het ijzige Europa kwam vandaag bedrogen uit. Ook in Marrakech, dit weekend decor voor de derde en vierde WTCC-manche, trokken de weergoden alle registers open. Stortregens, donder en bliksem teisterden het Circuit Moulay el Hassan dermate dat de organisatoren zich verplicht zagen alle voorziene aktiviteiten te schrappen.

Normalerwijze had vrijdagnamiddag de voorafgaande WTCC-testsessie (30') moeten plaatsvinden maar omdat zowel de omloop als de paddock zowat onder water stond werd die noodgedwongen afgeblazen. Ook de deelnemers aan Auto GP, Clio Cup en FRMSA bleven de hele dag werkloos in de boxen.

Voor morgen wordt gelukkig zonneschijn en warme temperaturen voorspeld. De timing diende vanzelfsprekend herzien maar de testsessie wordt sowieso definitief geschrapt en de deelnemers starten morgen om 9.00u dadelijk met de eerste vrije oefensessie. De tweede vrije sessie start om 12.15u en de eigenlijke kwalificatie gaat een uur later dan voorzien, om 15.30u lokale tijd van start.
De timing voor zondag blijft ongewijzigd.

Foto: FIA WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 5 april 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons