van der Horst

Maserati steunt ontwikkeling van Gran Turismo MC GT3

Swiss Team - Maserati Granturismo MC3 GT3
Swiss Team - Maserati Granturismo MC3 GT3
Verleden jaar introduceerde het Swiss Team een Maserati Gran Turismo volgens het GT3 reglement, maar de ontwikkeling verliep niet zonder problemen. Meerdere malen moest het team forfait geven en uiteindelijk kwam de MC GT3 maar bij twee wedstrijden in actie. Nu schijnt Maserati zelf zich te interesseren in het project en de Maserati Gran Turismo MC zal op 5 en 6 februari door de FIA geëvalueerd worden met het oog op een definitieve FIA homologatie in de GT3 klasse.
  • De Swert Opticiens
Veel kregen wij de Maserati Gran Turismo MC niet te zien vorig jaar, het racedebuut werd meermaals uitgesteld en uiteindelijk maakte de wagen twee korte verschijningen bij een wedstrijd van het GT Open op de Hungaroring en op Vallelunga voor het Italiaanse GT kampioenschap. Het kleine team had blijkbaar de moeilijkheden die gepaard gaan bij het ontwikkelen van een volledig nieuwe wagen onderschat en de wagen kampte met talrijke kinderziektes. Bij Swiss Team heeft men de ontwikkeling echter verder gezet en nu onder het goedkeurend oog van Maserati zelve gaat het gerucht. In ieder geval wordt de wagen eind deze week aangeboden aan de FIA voor een definitieve GT3 homologatie en zal later in het kader van de balance of performance evaluatie getest worden op de Michelin piste te Ladoux.

Met zijn koolstof chassis en aerodynamische onderdelen weegt de Maserati nu nog 1230 kg. De brandstof tank die zich bevindt ter hoogte van de achterbank werd lager ingeplant, waardoor de bestuurdersstoel meer naar achteren kan geplaatst worden. De ophangingen werden versterkt en de motor, die afstamt van de Superstars Quattroporte motor, werd onder handen genomen en produceert nu 530 pk. De splitter, de achtervleugel en de voorvleugeltjes zijn allen uit koolstofvezel. Eens de wagen gehomologeerd is zal hij te koop aangeboden worden aan geïnteresseerde teams.

Foto: Iber GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT3 op woensdag 6 februari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons