van der Horst

Mercedes kondigt officieel opvolger Mercedes SLS AMG GT3 aan

GT Russian Team - Mercedes SLS AMG GT3
GT Russian Team - Mercedes SLS AMG GT3
Mercedes heeft officieel bevestigd dat het werkt aan een GT3-versie van de recent gepresenteerde Mercedes AMG GT. De bolide zal Mercedes AMG GT3 heten en de opvolger zijn van de SLS AMG GT3, een wagen die tot dusver 82 algemene overwinningen en 98 poles behaalde. Naast vele andere uithoudingsraces prijken onder meer de 24 Hours of Spa op het palmares van de wagen, de eerste zege in de etmaalrace voor het merk met de ster sinds 1964. Opmerkelijk is dat al deze overwinningen werden behaald door privé teams.
Mercedes AMG GT
Mercedes AMG GT
De AMG GT3 zal in 2016 op de markt worden gebracht, maar concrete details omtrent de wagen ontbreken vooralsnog. Wel is geweten dat Mercedes volgend jaar een uitgebreide test- en ontwikkelingsperiode zal inzetten. In 2016 komen ook concurrenten BMW, Porsche en Audi met nieuw materiaal naar buiten, waarbij er van elk testoptredens in de loop van het seizoen 2015 verwacht wordt.

Nogaro: De races in beeld gebracht
Mercedes maakte eveneens bekend dat het de meer dan 80 in omloop zijnde Mercedes SLS AMG GT3's zal blijven ondersteunen via hun uitstekende AMG Customer Sports programma, maar plakte geen harde datum op wanneer het de vleugeldeuren van de SLS AMG GT3 definitief vaarwel zegt.


Fortec Motorsports - Mercedes SLS AMG GT3
Fortec Motorsports - Mercedes SLS AMG GT3
Nieuw is ook de AMG Customer Sports Championship, een kampioenschap voor teams en rijders die een beroep doen op de SLS AMG GT3. Van 1 december 2014 tot 30 november 2015 kunnen zij punten behalen in de races waaraan men deelneemt, met een Pro Driver, Driver en Team klassering.




Foto's: Marnik Mouchaers, Daimler, Vincent Wouters en Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op woensdag 19 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons