van der Horst

Met RUSH de nacht in tijdens MENZO 24 Hours of Zolder

Lisa Smolders
Lisa Smolders
Wie op zaterdag 30 augustus naar MENZO 24 Hours of Zolder komt krijgt niet enkel autosport, maar ook een echt muziekfeest voorgeschoteld. Het RUSH DJ Festival, een nieuw initiatief van Circuit Zolder met artistieke invulling van de gemeente (team jeugd) Heusden-Zolder zorgt ervoor dat iedereen de zomer ‘feestend’ kan afsluiten.
  • De Swert Opticiens
MENZO 24 Hours of Zolder is traditiegetrouw een feest, zowel op sportief vlak met de langste race van Vlaanderen, maar ook met heel wat randanimatie: kinderanimatie, karting en fun voor de hele familie.  “Bij dit feest hoort muziek en liefst niet alleen in de VIP-lounges, vandaar dat we dit jaar het nieuwe project RUSH DJ Festival lanceren.  De focus en de aandacht ligt op de DJ cultuur en de jongeren ”, legt algemeen directeur Thierry Deflandre van Circuit Zolder uit.
 
“We krijgen vaak te horen dat er te weinig jongereninitiatieven zijn op ons grondgebied” voegt Burgemeester Mario Borremans toe, met RUSH komen we tegemoet aan hun vraag en bieden we hen de kans een ‘gratis’ festival in eigen gemeente bij te wonen.  Circuit Zolder biedt ons op dit vlak kansen en mogelijkheden.
 
LINE UP (paddock zone 5):
 
17 tot 18 uur: Leitmotif
18 tot 20 uur: TLP
20 tot 22 uur: Laston & Geo
22 tot 23 uur: Merdan Taplak
23 tot 01 uur: Lisa Smolders                
01 tot 02 uur: Michael Midnight
 
DETAILS LINE UP:
De line-up is er dan ook één die voor ambiance en sfeer zal zorgen. De avond start met Leitmotif. Deze drie studenten trekken zich liever terug in hun kotstudio dan hevig op stap te gaan. Als je achteraf het resultaat hoort, hebben ze volkomen gelijk.

TLP is dan weer een brutale rapper – MC, die muziek schrijft en ze als hip hop de wereld in jaagt.

Wat volgt zijn twee Antwerpse vrienden, die hun ziel verpand hebben aan soul en electrobeats: Laston en Geo. Ze speelden al samen met Discobar Galaxie, Hermanos Inglesos, Jan van Biesen en vele andere. U vroeg nog adelbrieven?

Even over halfweg is het dan tijd voor de Electro-disco met bijzondere balearic-vibe van Merdan Taplak. Voeg er nog een snuifje Turkse halay dance aan toe, met Beatsuit uit de ‘80’er jaren en we komen… bij een hedendaagse opwindende sound uit.

Voor de voorlaatste act blijven we dicht bij huis met Lisa Smolders. Lisa klieft door genres als een kettingzaag door een Stradivarius. Lisa draait ruige rock & roll, dirty disco, nasty new beat, of gewoon de heetste tracks van het moment. Uiteraard kennen we haar van Studio Brussel.

Ieder sportfeest heeft een finale, wel deze RUSH ook: die finale heet heel toepasselijk Michael Midnight. Vroeger ook bekend als de helft van het legendarische duo Ed&Kim, maar nu de nachtelijke solotour op. Hij neemt het feestende volk mee de nacht in…

Circuit Zolder press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 22 juli 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons