van der Horst

Michel Nykjaer gooit handdoek in de WTCC-ring

Michel Nykjaer: voortijdig afscheid...
Michel Nykjaer: voortijdig afscheid...
"Dit was mijn beste seizoen in WTCC maar jammer genoeg eindigt het hier. Om financiële redenen heeft Nika (Racing) een andere rijder gevonden. En de rest is stilte" met deze tweet maakte Michel Nykjaer vandaag bekend dat hij voortijdig een punt achter zijn WTCC-seizoen moet zetten. Nykjaer die de onheilsmelding precies op zijn 34ste verjaardag te horen kreeg, wenst het team weliswaar het beste toe en zegt de nauwe banden met Nika Racing te willen onderhouden.

Thumbs up,Michel
Thumbs up,Michel
Het nieuws komt voor de buitenwereld (althans) volkomen onverwacht want niets liet een dergelijke afloop vermoeden. Nykjaer's inbinden is ook een spijtige zaak voor het kampioenschap waarin de immer vechtlustige Deen tot één van de smaakmakers was uitgegroeid. Nykjaer staat momenteel dan ook derde geklasseerd en deelt de leiding in de Yokohama Trophy voor privérijders met James Nash. Morgen donderdag maakt het Zweedse team de naam van zijn vervanger bekend die de drie resterende meetings zal afwerken.

Nika Racing-teammanager Nicklas Karlsson gaf mee dat hij liever het seizoen met Nykjaer had afgemaakt en samen verder had willen strijden voor de vice-kampioenstitel, maar stipte aan dat hij als teammanager de belangen van het team op lange termijn moet behartigen. Indien de omstandigheden het in de toekomst toelaten sluit hij een nieuwe come back voor de Deen evenwel niet uit.

6063653d60035cac59ef76f7ba7881bce50bd9a4.jpg
Nykjaer en Nika Racing vormden dit jaar een bijzonder competitief stel, getuige de kampioenschapsstand. De Deen vierde zijn comeback naar de serie met een zege ter gelegenheid van de seizoensopener in Monza, won vervolgens ook in Marokko en Moskou en eindigde onder meer tweemaal derde in Porto. Recent, in Sonoma, kreeg de Deen evenwel geen voet aan de grond en keerde hij met lege handen huiswaarts.

Foto's: Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op woensdag 18 september 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons