van der Horst

Monaco: Blijft Mercedes aan zet in moeilijkste race van het jaar?

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Domineert Mercedes ook de meest onvoorspelbare race van het seizoen of grijpt een ander team deze keer de macht in de straten van het prinsdom? Meer dan ooit zullen de kwalificaties op zaterdag van doorslaggevend belang zijn want inhalen is in de straten van Monaco geen sinecure. Mocht Mercedes onverwacht niet de eerste startrij monopoliseren dan hebben ze een serieuze troef minder in de hand.
  • Prospeed Competition
Monaco: Een terugblik in beelden op de Grote Prijs anno 2013
Door het momenteel onvoorspelbare weer boven grote delen van West-Europa zou het wel eens kunnen dat ook in Monaco de hemelsluizen opengaan en dan kan er van alles gebeuren in het prinsdom. Denken we daarbij maar aan de editie van 1984 toen de wereld kennismaakte met het uitzonderlijke talent van ene Ayrton Senna of recenter in 1996 toen Olivier Panis in een bescheiden Ligier zo'n beetje de enige was die overeind bleef in miserabele weersomstandigheden.

Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso - Ferrari
Fernando Alonso verklaarde na de race in Spanje alvast dat hij concurrent Red Bull goed voor de dag ziet komen in Monaco: "Als er één race is dit jaar waarin Red Bull Mercedes kan verslaan is het wel in Monte-Carlo. De RB10 is erg snel in de bochten maar verliest wat snelheid op de rechte stukken, een ideaal plaatje dus voor Monaco."


Monaco: Een terugblik in beelden op de Grote Prijs anno 2013
Pirelli brengt voor het eerst dit jaar de superzachte band mee naar het prinsdom, een compound waar de teams recent in Barcelona al mee getest hebben. Door de minimale bandenslijtage op het stratencircuit worden ook de zachte Pirelli's meegebracht, een keuze die trouwens geldig blijft voor de daarop volgende wedstrijd in Canada.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op dinsdag 20 mei 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons