van der Horst

Monza : Eerste pole voor Callum Ilott - UPDATE

Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
Callum Ilott - Sauber Junior Team by Charouz
Minder dan een week na het dramatisch weekend te Spa-Francorchamps komen de deelnemers aan het FIA Formula 2 kampioenschap alweer in actie op het circuit van Monza. In een kwalificatiesessie, die tweemaal onderbroken werd met de rode vlag, reed de Ferrari Driver Academy rijder Callum Ilott (Sauber Junior Team by Charouz) de snelste tijd in 1:33.887. Voor de Brit is het zijn eerste pole in de formule 2.
Guanyu Zhou - UNI-Virtuosi Racing
Guanyu Zhou - UNI-Virtuosi Racing
Na de tragische gebeurtenissen van verleden weekend  tellen we slechts zeventien wagens in de paddock van Monza. Ook voor de kwalificatiesessie voor de formule 2 was de regen van de partij en het kwam er op aan om vroeg in de sessie een snelle tijd neer te zetten want de piste werd trager naargelang de kwalificatie vorderde. Callum Ilott zette al vlug een 1:33.887 op de tabellen, een tijd die niet meer verbeterd zou worden. Guanyu Zhou (Uni-Virtuosi Racing) klokte de tweede tijd en Nikita Mazepin (ART GP) reed de derde chrono. Nyck de Vries (ART GP) was een van de weinige piloten die zijn tijd zette op het einde van de sessie, maar de Nederlander bleef steken op positie vier.

Nicholas Latifi - DAMS
Nicholas Latifi - DAMS
Sérgio Sette Câmara (DAMS) en Nobuharu Matsushita (Carlin) delen de derde startlijn bij de hoofdrace in Italië. Nicholas Latifi (DAMS) en Jordn King (MP Motorsport) nemen plaats op rij vier. Mick Schumacher (Prema Racing) sloot de kwalificatie af met de negende tijd. Nobuharu Matsushita en Tatiana Calderon (Arden) gingen van de baan en veroorzaakten ieder een rode vlag situatie. Calderon kon zelfs geen snelle tijd neerzetten en haalde geen tijd in de 107% van de tijd van Ilott nodig om zich te kwalificeren.

UPDATE: De wagen van Nyck de Vries bevatte niet voldoende brandstof bij de technische controle waarop alle tijden van de Nederlander geschrapt werden. De Vries start dus achteraan de grid.

Foto's: RIP/Georges De Coster
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons