NEC Formule Renault 2.0: Hockenheim: Ben Barnicoat en Aurélien Panis winnen op zondag

Steijn Schothorst - Manor MP Motorsport
Nog twee races stonden er zondag op de Hockenheimring op het programma van de deelnemers aan het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap. Race 2 van het weekend die op zondagmorgen plaats vond werd gewonnen door Ben Barnicoat (Fortec). De derde race ging dan weer naar Aurélien Panis (ART Junior Team), die daarmee de zevende verschillende winnaar in zeven races werd. Steijn Schothorst had voldoende aan een tweede en een zevende plaats om zijn voorsprong in het kampioenschap verder uit te bouwen.
Barnicoat vertrok van op de pole bij race 2 en reed van start tot finish aan de leiding. Steijn Schothorst (MP Manor Motorsport) verdedigde met succes zijn tweede plaats tegen Levin Amweg (ART Junior Team) die op het einde nog Callan O’Keefe moest afhouden om zijn derde plaats te behouden. Seb Morris (Fortec) kwam als vijfde over de streep voor Louis Delétraz (Josef Kaufmann Racing) en Stefan Riener (Speedfish-Racing).

Aurélien Panis - ART Junior Team
Panis kreeg vanwege de reversed grid de pole in handen voor race 3 en de Fransman profiteerde daarvan om onmiddellijk de kop van de race te nemen en naar de overwinning te rijden. Callan O’Keefe werd ditmaal tweede voor Amweg en de winnaar van race 1 Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing). Ukyo Sasahara werd vijfde voor Barnicoat en kampioenschapleider Schothorst.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 juni 2014.